GMAT boeken en software

Op deze pagina is informatie en uitleg te vinden over de meest gewaardeerde GMAT boeken en software. Naast het gebruik van studiemateriaal is het aan te raden om een cursus te volgen waarbij je specifiek naar je doelen toe kunt werken. Meer informatie over deze cursussen is hier te vinden.

Meest gebruikte GMAT boeken en software

Er kunnen veel verschillen zitten in verscheidene GMAT boeken. Zo is er literatuur met veel oefenopgaven, maar zijn er ook boeken waar er meer wordt ingegaan op de theorie. Zorg daarom dat je weet welke basiskennis jij al bezit en welke kennis er nodig is om de score te behalen die nodig is om bij een Universiteit toegelaten te worden.

GMAT Official Set

De GMAC (Graduate Management Admission Counsil), de organisatie die de GMAT ontwikkelt, bundelt oude examenvragen en geeft deze jaarlijks uit in de vorm van een boek. Deze serie boeken worden de ‘official guides’ genoemd. Met de official guides kun je vooral oefenen met vragen die gesteld worden in de Verbal en Quantitative sectie. Het eerste deel, de Official guide, bevat 130 vragen uit eerdere examens. Deel 2 en 3, die samen met deel 1 de Official set vormen, bevatten vragen over de Quantitative en Verbal secties. Aangezien slechts een klein deel van de vragen elk jaar vernieuwd wordt is het niet noodzakelijk om met de nieuwste editie te werken.

Manhattan Bookset

Naast de officiele boeken van de GMAC, zijn er ook boeken van de uitgeverij Manhattan verkrijgbaar. Deze boeken geven een goede samenvatting van de benodigde theorie. De Manhattan set bestaat uit een serie van 9 delen waarbij de Quantitative en Verbal delen behandeld worden.

Software

Ook heeft GMAC digitaal studiemateriaal beschikbaar gesteld. Deze GMAT sofware is een belangrijk onderdeel ter voorbereiding van het examen. Online  is het mogelijk om oefenvragen te maken of zelfs een GMAT examen.