GMAT voor MBA

MBA

Na het behalen van een bedrijfskundige bachelor- en/of master studie, en het opdoen van een aantal jaren werkervaring, is het mogelijk om een Master of Business Administration te volgen. Ook wanneer er geen bedrijfskundige studie is afgerond, maar iemand wel een paar jaar werkervaring heeft en de functie vereist kennis van bedrijfskunde, kan er evengoed gekozen worden voor een Master of Business Administration.

Deze business masters worden wereldwijd aangeboden en de kwaliteit van de MBA’s verschilt per universiteit. Deze masters bevatten een breed scala aan specialiteiten en gewoonlijk kiest de student een hoofdspecialisatie (een major) waar hij/zij zich op wil richten. Een aantal voorbeelden van deze majors zijn: Financieel Management, Bedrijfseconomie, Bedrijfsinformatica, Marketing Management, Internationaal Bedrijfsbeheer en Accounting. Per MBA verschillen de mogelijkheden in het volgen van majors, kijk dus goed naar deze mogelijkheden wanneer je een business master besluit te volgen.
Met een MBA-graad wordt men een grotere concurrent op de arbeidsmarkt en toont men een niveau dat nodig is om managementfuncties uit te voeren. De business masters zijn erg praktijkgericht en kunnen aan veel verschillende universiteiten over de wereld gevolgd worden. Omdat MBA studenten reeds een bachelor en/of master studie hebben afgerond en er daarnaast een aantal jaren werkervaring hebben zitten, ligt de focus bij een MBA voornamelijk op het toepassen van de theorie in de praktijk. De kwaliteit van de MBA’s verschilt per universiteit; sommigen staan erg hoog aangeschreven en het aannamebeleid bij deze masters is dan ook vaak erg streng. Om bij een MBA toegelaten te worden wordt er meestal om 3 à 4 jaar werkervaring, een bepaalde GMAT score én een afgeronde bachelor of master gevraagd.