Official set

GMAT Official Set

De GMAT Official Set is ontwikkeld door de Graduate Management Admission Council (GMAC). Dit is de organisatie die ook de GMAT examens ontwikkelt. De focus in deze set ligt op het oefenen met oefenvragen, maar de theorie wordt ook besproken. Het bestuderen van de GMAT Official Set is een fundamenteel onderdeel van de voorbereiding op het GMAT examen, omdat deze boekenset de enige manier is om vragen uit oude GMAT examens te oefenen.  In totaal bevat de set 1500 oefenvragen en antwoorden, waarvan 220 zijn toegevoegd aan de nieuwste versie. De vragen zijn in het begin eenvoudig, maar naarmate je verder in het boek komt, wordt het lastiger om de vragen te beantwoorden. De boekenset geeft gratis toegang tot de online leeromgeving. Hier kan je dezelfde oefenvragen maken als in de set, maar kan je ook een eigen oefenexamen samenstellen.  Het type vragen en de moeilijkheidsgraad kan je zelf bepalen.

Samenvatting

Het bestuderen van de GMAT Official Set is essentieel om de vraagstelling van de GMAT te leren beheersen. De boekenset bevat 1500 vragen van voorgaande GMAT examens, waarvan 220 nog niet eerder vertoond zijn. Naast gebruik van de boeken, krijg je gratis toegang tot de online leeromgeving.

De GMAT Official Set bestaat uit drie boeken:

  1. GMAT Official Guide
  2. GMAT Official Guide Quantitative Review
  3. GMAT Official Guide Verbal Review

1. GMAT Official Guide

In de GMAT Official Guide kan je oefenen met Quantitative, Verbal, Integrated Reasoning en Analytical Writing Assignment, kortom alle onderdelen die voorkomen op het GMAT examen. In totaal bevat dit boek 900 vragen, waarvan 130 niet in eerdere versies voorkomen. Daarnaast helpt de Official Guide je wennen aan de content- en het format van het GMAT examen.

2. GMAT Official Guide Quantitative Review

Bevat de volgende onderwerpen: Informatie over de GMAT test, Informatie over voorbereidingen, Math Review, Problem solving en Data sufficiency. Ook bij dit boek zijn antwoorden van de oefenvragen inbegrepen. In totaal bevat de Quantitative Review 300 unieke vragen. De theorie in dit boek is niet alomvattend. Hiervoor wordt aanbevolen om nummer 1 tot en met 5 van de Manhattan Bookset te raadplegen.

3. GMAT Official Guide Verbal Review

Bevat Informatie over de GMAT, informatie over voorbereidingen, Reading comprehension, Critical Reasoning en Sentence correction. Ook zijn er antwoorden van de oefenvragen bij dit boek inbegrepen. In totaal bevat de Verbal Review 300 unieke vragen.