Voorbereiding

GMAT voorbereiding

De GMAT laat zien in hoeverre jij jouw skills die nodig zijn voor een bedrijfskunde master, premaster of een MBA, ontwikkeld hebt. Het is dan ook één van de lastigste toelatingsexamens die er zijn. Een goede strategie, planning en voorbereiding zijn van groot belang wanneer jij van plan bent de GMAT test te doen. Maar waar begin je?

Zelfstudie

De voorbereiding voor de GMAT neemt over het algemeen tussen de 4 en 10 weken in beslag, met een studielast van 16 uur per week. Door gebruik te maken van de juiste boeken is het mogelijk om zelf te studeren en je voor het examen klaar te maken. Aan de hand van oefenexamens is het mogelijk om te ontdekken wat je GMAT score nu is en voor welke secties je nog extra moet studeren. Toch hebben studenten over het algemeen veel moeite met zelfstudie voor de GMAT; vanwege alle verschillende onderdelen, de adaptieve aard van de test en het tijdselement zijn de timemanagement en voorbereiding vaak struikelblokken. Ook ervaren veel studenten dat de stof lastiger is dan zij verwachtten en hebben zij behoefte aan iemand die al hun vragen kan beantwoorden.

GMAT cursus

Om deze redenen is het verstandig een GMAT cursus te volgen. Zo weet je zeker dat je een goede planning maakt en je de benodigde stof uiteindelijk goed beheerst. GMAT Amsterdam biedt verschillende GMAT cursussen aan. Zo zijn er cursussen die zich specifiek richten op de Quantitative- en Verbal secties van de test. Hierin ontvang je ook tips en tricks die ervoor zorgen dat je efficiënter te werk kunt gaan. Daarnaast is er de mogelijkheid om een Bootcamp cursus te volgen. Hier wordt in korte tijd de belangrijkste stof behandeld. Heb je na deze cursussen nog hulp nodig tijdens de zelfstudie? Dan is er de mogelijkheid om persoonlijk begeleid te worden door één van de docenten.