De GMAT

Over de GMAT test

De GMAT is een toelatingstest voor bedrijfskundige masters, die als graadmeter gebruikt wordt door universiteiten en business schools. De test meet vooral jouw vermogen om logisch te kunnen redeneren en laat zien in hoeverre je kennis en denkvermogen ontwikkeld zijn. Het examen heeft een hoge voorspellende waarde wat betreft succes tijdens een bedrijfskundige studie.

De GMAT is een gestandaardiseerde test verdeeld in vier onderdelen: de Verbal en Quantitative secties, de Analytical Writing Assessment en het Integrated Reasoning deel. Voor toelating tot de meeste universiteiten in Nederland, zijn alleen de Verbal en Quantitative onderdelen van belang. Omdat de GMAT een van de lastigste toelatingsexamens is, ervaren veel studenten problemen bij de voorbereiding van de test. Het is daarom aan te raden om op tijd te beginnen, een duidelijke planning te maken en een cursus te volgen om een optimale score te behalen. Meer informatie over GMAT cursussen vind je hier.

GMAT score als ingangseis

Bij zowel pre-masters, masters als MBA’s wordt het GMAT examen regelmatig gebruikt als een toelatingstoets voor bedrijfskundige opleidingen. Sommige universiteiten vereisen een GMAT score van 700 of hoger maar de Nederlandse Universiteiten vragen vaak een score tussen de 500 en 600; de precieze score verschilt per universiteit. Toen de GMAT in het verleden nog niet werd gebruikt als toelatingstest, ervaarden veel studenten problemen met het niveau van de opleiding. Het uitvalpercentage lag dan ook een stuk hoger. Door het invoeren van de GMAT  is het voor universiteiten makkelijker om de instroom van studenten te managen en de kwaliteit van het onderwijs te verbeteren.

Hulp nodig bij je studie?

Moet jij binnenkort de GMAT maken en kan je hulp gebruiken bij je studie? Klik dan op onderstaande button voor meer informatie over de mogelijkheid om een GMAT cursus te volgen!

Gratis GMAT studieplan

Je hebt nu meer algemene informatie over de GMAT gelezen. Toch blijkt het voor velen lastig om te bepalen waar ze moeten beginnen met studeren. Er zijn immers talloze aanbieder van studiemateriaal en cursussen. Maar een ding is zeker, zelfstudie is een essentieel onderdeel van jouw voorbereiding. In het gratis studieplan wordt een plan van vijf stappen geschetst waarmee duidelijk wordt hoe jij je kunt voorbereiden op de GMAT. Klik op onderstaande button en download het GMAT studieplan gratis!