Veel gestelde vragen over GMAT

FAQ

Hoe ziet een GMAT examen eruit?

De GMAT bestaat uit vier onderdelen, namelijk het Analytical Writing Assessment, Integrated reasoning, Quantitative section (Quant) en Verbal section. De onderdelen Quant en Verbal zijn adaptive, wat inhoudt dat bij elk goed antwoord de daarop volgende vraag moeilijker wordt en vice versa. Ook is de tijd die je per vraag te besteden hebt beperkt. Het examen zelf wordt afgenomen bij Global Knowledge te Amsterdam en Compu’Train te Utrecht.

Waar wordt de GMAT afgenomen?

Het GMAT examen wordt gedurende het hele jaar in Amsterdam en Utrecht afgenomen. Om je aan te melden voor het examen moet je jezelf eerst registreren op mba.com. Zodra je dit gedaan hebt kan je een datum op één van de volgende locaties selecteren:

  • Global Knowledge, Q-port Building, Kingsfordweg 43, 1043 GP Amsterdam. Deze locatie is gemakkelijk te bereiken met openbaar vervoer, het is vijf minuten lopen vanaf station Sloterdijk.
  • Compu’Train, Daltonlaan 700, 3584 BK Utrecht. Neem vanaf Utrecht Centraal Station bus 11 richting Uithof en stap uit bij Rijnsweerd-Zuid (10 minuten).
Is alleen een GMAT voorbereidingscursus voldoende voorbereiding om een hoge score te behalen?

GMAT adviseert om goed voorbereid naar het examen te gaan. Ervaring heeft ons geleerd dat, naast het volgen van een GMAT cursus, het nodig is om zelf ook tijd te stoppen in de voorbereiding. Wanneer je dit niet doet is de kans aanwezig dat je resultaten tegen zullen vallen.

Waar kan ik GMAT voor gebruiken?

Je hebt GMAT nodig om aangenomen te worden bij bepaalde master- of premaster programma’s. Afhankelijk van welke universiteit of studie je probeert binnen te komen, heb je een bepaalde GMAT score nodig.

Hoeveel kost het GMAT examen?

Elke keer dat je het GMAT examen maakt kost dat jou $250. Na het examen kan je jouw officiële GMAT Score Report naar maximaal vijf programma’s naar keuze kosteloos laten versturen. Het is mogelijk om er hier meer van aan te schaffen, deze kosten $28 per stuk. Ook is er een ‘Enhanced Score Report’ beschikbaar voor $24,95. Dit rapport geeft je meer inzicht in je sterkten en zwakten, en helpt jou dus met het kiezen van een strategie in geval van bijvoorbeeld een herkansing.

Waar staat GMAT voor?

GMAT is een afkorting voor Graduate Management Admission Test. Het is een toelatingsexamen voor bepaalde opleidingen en universitaire programma’s.

Hoe vaak kan ik de GMAT opnieuw maken?

Het is toegestaan om elke 16 kalenderdagen een GMAT examen te maken. Er is echter een limiet op het aantal keer dat iemand de GMAT maakt. Het examen kan namelijk maximaal vijf keer per jaar worden gemaakt, en slechts acht keer in totaal.

Hoe lang blijft mijn GMAT score geldig?

De score die je voor het GMAT examen behaalt blijft vijf jaar geldig, maar blijft ook beschikbaar voor rapportage tot wel tien jaar. Let wel dat er sommige instituten zijn die hun eigen maatstaven van geldigheid hanteren, dus kijk goed naar de details wanneer je een (pre) master of MBA kiest.

Welke rol heeft GMAC?

GMAC is de Graduate Management Admission Council (wereldwijd, non-profit), het is de eigenaar en beheerder van het GMAT examen. Hiernaast verzorgt GMAC ook market intelligence en marktonderzoek en –ontwikkeling.

Hoe lang van tevoren moet ik beginnen met voorbereiden op het GMAT examen?

Er is geen specifiek antwoord op deze vraag, omdat het er vanaf hangt wat voor score je dient te bereiken en hoeveel tijd je nog over hebt om je voor te bereiden. Toch, wanneer je de GMAT gaat maken, raden wij aan om ergens tussen de vier en tien weken van tevoren te beginnen met voorbereiden. Naast het volgen van onze cursussen, is het aan te raden om ongeveer 16 uur per week aan zelfstudie besteden.