GMAT Boeken

Op deze pagina vind je informatie over de beste GMAT boeken om je te helpen voorbereiden op de GMAT test. De GMAT is een wereldwijd gebruikte test die vooral wordt gebruikt om een selectie te maken bij het aannamebeleid van bepaalde bedrijfskunde- en management opleidingen. Er is dan ook erg veel over geschreven. In Nederland wordt de GMAT vooral gebruikt als een ingangseis voor pre-master en master opleidingen aan de universiteit, en enkele MBA opleidingen.

De GMAT bestaat uit 4 onderdelen, namelijk een Analytical Writing Assessment (AWA), Integrated Reasoning (IR), Quantitative section, en Verbal section. De AWA en IR worden apart beoordeeld, en tellen indirect mee voor het resultaat. Je uiteindelijke GMAT score is alleen gebaseerd op het Quantitative en Verbal onderdeel. We raden dan ook aan om vooral voor die onderdelen goede literatuur te zoeken.

Bij het selecteren van je GMAT boeken moet je rekening houden met de inhoud. In sommige boeken staan veel GMAT oefenopgaven. In andere boeken staat ook uitleg over de manier waarop je die sommen het best kan oplossen, of welke basiskennis je nodig hebt om de GMAT vragen op te lossen. Zorg dat je weet welke onderdelen van de GMAT relevant zijn voor de opleiding waar jij naartoe wil, en waar je het meeste aandacht aan moet besteden.

Meest gebruikte GMAT boeken

Hieronder vind je de meest gebruiken en best gewaardeerde GMAT boeken die jou kunnen helpen bij het voorbereiden van jouw GMAT test. Je zou er naast het gebruik van deze boeken goed aan doen om een trainer in te schakelen om je te helpen bij het voorbereiden van de test. Waarschijnlijk ben je dan een stuk sneller klaar, en haal je bovendien een beter resultaat. Kijk op de training pagina voor meer informatie over GMAT trainingen.

Boeken over GMAT

  • GMAT Official Guides
  • Manhattan Guides
  • Manhattan Roadmap
  • GMAT Boekwinkels

GMAT Official Guides

De GMAT organisatie geeft zelf informatie uit over het soort vragen wat je kan verwachten in de test. Deze worden zowel online en offline aangeboden. De offline materialen (boeken) worden de “Official guides” genoemd. In deze Official Guides worden oude vragen behandeld, voor alle relevante onderwerpen. Er zijn 3 official guides. Het eerste boek is een dik boek, vol met gemengde vragen over de verschillende onderwerpen. Daarnaast is er ook een onderdeel Quantitative Review, met extra quantitative vragen. Ook is er een Verbal Review, met darin extra vragen.

Bij de official guides is het jaartal niet van groot belang, aangezien slechts een deel van de vragen elk jaar vernieuwd wordt. Daarnaast “verjaren” GMAT vragen niet of nauwelijks, ook de vragen van 5 jaar geleden zijn relevant studiemateriaal voor vandaag. Hieronder volgt een uitgebreide beschrijving van de verschillende official guide materialen.

The Official guide bevat de volgende onderwerpen:

Informatie over de GMAT, Informatie over hoe je je moet voorbereiden, een diagnostische test, een Math review, Problem solving, Data Sufficiency, Reading Comprehension, Critical Reasoning, Sentence Correction, Integrated Reasoning en het Analytical Writing Assessment. Ook zijn er antwoorden inbegrepen in het boek voor de oefenvragen.

De Quantitative review bevat de volgende onderwerpen:

Informatie over de GMAt, Informatie over hoe je je moet voorbereiden, Math Review, Problem solving en Data sufficiency. Verder zijn er ook antwoorden inbegrepen bij de oefenvragen.

De Verbal review bevat de volgende onderwerpen:

Informatie over de GMAT, informatie over hoe je je moet voorbereiden, Reading comprehension, Critical Reasoning en Sentence correction. Verder zijn er ook antwoorden inbegrepen bij de oefenvragen.

GMAT oefen software – digitale hulpmiddelen

Naast de studie boeken zijn er ook digitale studiematerialen beschikbaar. Het beste wat er op de markt is, is de software van de makers van de GMAT. De software, genaamd GMATPrep, kan je gratis downloaden op de site www.mba.com. Deze GMAT software is een belangrijke bron van informatie, bevat 90 gratis oefenvragen en 2 gratis oefentests. Het geeft een realistische oefening voor een echte test, maar bovendien kan je aan de resultaten zien hoe goed je er op dat moment voor staat. Je kan bijvoorbeeld een 0-meting doen, en dan ergens halverwege je studie of vlak voor je echte test nog een meting doen. Op de gratis versie van GMATPrep heb je ook enkele aanvullende pakketten, die tegen betaling beschikbaar zijn. Dat zijn de “Exam pack 1”, “Exam pack 2” en “Question pack 1”.

Question Pack 1

Question pack 1 bevat in totaal 404 vragen, waarvan 200 Quantitative vragen, 180 Verbal vragen en 24 Integrated Reasoning vragen. De Question Pack biedt de mogelijkheid om GMAT vragen te oefenen op de computer in dezelfde interface als de toets. Zo krijg je een realistischer beeld van hoe het is om tijdens de test vragen te maken. Daarnaast zijn er verschillende mogelijkheden om de vragen te oefenen. Je kan kiezen welk vraag format je wilt oefenen: Problem Solving, Data Sufficiency, Sentence Correction, Critical Reasoning of Reading Comprehension of een combinatie van enkele van deze formats. De vragen zijn alle gelabeld met ‘easy’, ‘medium’ of ‘hard’. Je kan aangeven hoeveel vragen je wilt oefen en dit zelfs specificeren per moeilijkheidsgraad. Je kan de vragen per categorie achter elkaar maken of ze laten randomiseren. Daarnaast kan je er voor kiezen om de vragen in ‘study mode’ of ‘exam mode’ wilt maken. In ‘study mode’ krijg je na elke vraag de uitwerkingen te zien. In de ‘exam mode’ worden de antwoorden pas beschikbaar nadat je alle vragen in de set hebt gemaakt. Wanneer je de vragenset aan het samenstellen bent kun je ook nog eens kiezen uit alle mogelijke vragen, vragen die je nog niet eerder hebt geprobeerd of vragen die incorrect hebt beantwoord. De gratis 90 vragen die al in de gratis versie zitten blijven nog steeds beschikbaar dus dan heb je in totaal bijna 500 vragen waar je uit kan kiezen. Zodoende geeft deze Question Pack heel veel mogelijkheden om vragensets samen te stellen en te oefenen in een interface die geheel op de test lijkt.

Exam pack 1 en exam pack 2

Exam Pack 1 en Exam Pack 2 geven beiden toegang tot twee officiële oefentests respectievelijk Exam 3 & 4 en Exam 5 & 6 genaamd. Met Exam 1 & 2 worden de twee oefen examens aangeduid die in de gratis versie zitten. Beide Exam Packs putten uit nieuwe vragen die nog niet ergens anders gepubliceerd zijn, noch in de Official Guides, noch in de Question Pack. Je hoeft dus niet bang te zijn voor overlap. Deze Exam Packs zijn om drie redenen echt een must-have. Ten eerste zal je moeten oefen met echte oefentests om je goed voor te bereiden om de echt test. Let er wel op dat je dit op het juiste moment in je voorbereiding doet. Ten tweede zijn dit de beste oefen examens die er zijn omdat ze bestaan uit officiele oefenvragen. De eerste twee punten gaan natuurlijk ook op voor de gratis oefentesten Exam 1 & 2 maar derde voordeel van de Exam Packs is dat een veel uitgebreider score report laten zien. Zodoende kan je zien op welke onderdelen en vraagtypen je goed of slecht scoort. Bovendien kan je ook per vraagtype zien hoeveel tijd je aan elke vraag hebt besteed. Het mooie is dat nadat je een Exam Pack hebt geinstaleerd, deze functies ook zichtbaar worden voor de gratis oefentesten Exam 1 & 2. Let wel op het gebruik van de examens. Wanneer je een oefenexamen maakt, maak die dan altijd in zn geheel volgens de realistische tijdsvoorwaarden. Dat wil zeggen met 8 minuutjes pauze en zonder de pauze knop te gebruiken. Daarnaast is het aan te raden om zoveel mogelijk een realistische situatie na te bootsen. Ga dus niet met een kop koffie en een broodje in je pyjama thuis op de bank om 8 uur savonds een oefenexamen maken. Ga bij voorkeur in een semi openbare ruimte zoals een universiteits bibliotheek zitten, dan kan je wennen aan concentreren terwijl er milde onrust om je heen is. Gebruik de officiële pauze tijden om eten en drinken te nuttigen en gebruik een namaak scratchpad om te oefen met het maken van aantekeningen op geplastificeerd papier. Tot slot raden we aan om op het tijdstip dat je echt examen staat gepland ook je oefen examens te maken.

Manhattan Guides (quant)

De Manhattan guides bieden vooral bij het quantitative onderdeel een groot voordeel, ze geven namelijk een hoop achtergrondinformatie over de GMAT vragen. Mocht jouw wiskunde voor de GMAT nog niet op niveau zijn, dan kan je daar met de manhattan quant guides snel verandering in brengen. De Manhattan Guides over quantitative bestaan uit 5 delen. Deze 5 delen ondersteunen jou heel erg als je moeite hebt met het kwantitatieve deel van de GMAT.

Deel 1: Fractions, decimals & Percents

In dit onderdeel worden de volgende onderwerpen behandeld: Digits & Decimals, Fractions, Percents, Ratios, Strategieën om deze snel op te lossen, en extra vragen.

Deel 2: Algebra

In dit onderdeel worden de volgende onderwerpen behandeld: Linear equations, exponents, roots, quadratic equations, formulas, inequalities, algebra strategies en extra vragen.

Deel 3: Word problems

In dit boek worden de volgende onderwerpen behandeld: Algebaric Translations, Rates & Work, Statistics, Consecutive integers, Overlapping Sets, Word Problem Strategies, en extra vragen.

Deel 4: Geometry

In dit boek worden de volgende onderwerpen behandeld: Polygons, Triangles & Diagonals, Circles & Cylinders, Lines & Angles, Coortinate Plane, Geometry Strategies, en extra vragen.

Deel 5: Number properties

In dit boek worden de volgende onderwerpen behandeld: Divisibility & Primes, Odds, Evens, Positives & Negatives, Combinatorics, Probability, Number property Strategies, en extra opdrachten.

Manhattan Guides (Verbal)

De Manhattan guides voor Verbal zijn erg theoretisch. Wellicht is het voor iedereen die er echt een flinke studie van wil maken van toegevoegde waarde, maar eigenlijk niet voor de gemiddelde GMAT student. In de webshop van GMAT Amsterdam worden enkele (zeer goedkope) tweedehands pakketten aangeboden over Verbal. Die bestaan uit de volgende delen:

Deel 6: Critical Reasoning

In dit boek worden de volgende onderwerpen behandeld: Argument Structure, Methodology, Structure-based Family, Assumptions, Strengthen and weaken, Evidence Family, complete the argument, en Wrong Answer Analysis.

Deel 7: Reading Comprehension

In dit boek worden de volgende onderwerpen behandeld: Introduction to Principles, Components, of Passages, Short Passages, Long Passages, The Seven Strategies, Question Analysis, en Passages & Problem Sets.

Deel 8: Sentence Correction,

In dit boek worden de volgende onderwerpen behandeld: Sentence Correction Basics, Grammar & Meaning, Subject-Verb Analysis, Paralellism, Pronouns, Modifiers, Verb Tense, Mood, & Voice, Comparisons, Idioms, Odds & Ends, en extra oefenopgaven.

Manhattan Guides (IR & Essay)

Deze guide bevat veel informatie over het IR & Essay deel. Omdat dit geen onderdeel van de score uitmaakt, is het voor de meeste mensen die de GMAT maken niet het meest relevante onderdeel. Mocht je het erg goed willen doen, in de webshop van GMAT Amsterdam zijn vaak enkele goedkope (tweedehands) exemplaren beschikbaar. Dit boek bevat de volgende onderwerpen: Introduction to Integrated Reasoning, IR Quant, IR Verbal, IR Preparation and Review, en The Argument Essay.

Manhattan Roadmap GMAT

Deze guide bevat een soort studiehandleiding voor de GMAT. De informatie is niet perse nodig, maar kan wel handig zijn. Dit boek bevat de volgende onderwerpen: Introduction, What is the GMAT, Getting Organized, How to Learn Content, The Big Picture of GMAT Quant, The Big Picture of GMAT Verbal, From Content Knowledge to GMAT Problems, From Mastering Problems to GMAT Mastery, Preparing for your 2nd CAT, Assessing Your Progress, Managing Test Stress, Approaching Test Day en After Your GMAT: Next steps.

Manhattan basic Quant en Verbal.

Voor wie zijn Quant of Verbal goed wil voorbereiden voor daadwerkelijk met de GMAT vragen te beginnen, kan deze guides goed gebruiken. De boeken bevatten de volgende onderwerpen:

Manhattan Foundations of GMAT Math

Dit boek bevat de volgende onderwerpen: Arithmetic, Divisibility, Exponents & Roots, Fractions, Fractions, Decimals, Percents & Ratios, Equations, Quadratic Equations, Beyong Equations: Inequalities & Absolute Value, Word Problems en Geometry

Manhattan Foundations of GMAT Verbal

Dit boek bevat de volgende onderwerpen: Sentence correction: Words & Sentences, Nouns, Pronouns, Adjectives, Verbs & Adverbs, Prepositions, Conjunctions, Mixed Drills, Subjects/predicate, Fragments & Run-ons, Punctuation, Modifiers, Paralellims, Comparisons, Idioms, Subjunctive, Wrap-up. Critical Reasoning: Arguments & Conclusions, Pattersn & Flaws, Diagrams, Putting It All Together. Reading Comprehension: Phases of Reading Comprehension, Main Ideas & Difficulls Information, Inferences & Improving Your Reading, en Vocabulary & RC Idioms.

Manhattan Advanced quant.

In de Advanced quant guide worden de echt moeilijke en zee specifieke moeilijke opdrachten gebruikt. Voor de gemiddelde GMAT deelnemer is dit boek dan ook niet relevant. Enkel wanneer je probeert om een (bijna) foutloze score neer te zetten is dit boek het overwegen waard. De volgende onderwerpen worden in dit boek besproken: Problem solving: Principles, Problem solving: Wtrategies & Tactics, Data Sufficiency, Principles, Data Sufficiency: Strategies & Tactics, Patterns, Common Terms & Quadatric Templates, Visual Solutions, Hybrid Problems en extra opdrachten.

GMAT Boekwinkels