Gratis GMAT oefenmateriaal

Gratis GMAT oefenmateriaal

Naast de boeken die beschikbaar zijn ter voorbereiding op examen, is er ook veel gratis GMAT studiemateriaal verkrijgbaar. Afhankelijk van de score die je wilt behalen en je huidige niveau, kan het gratis studiemateriaal voldoende zijn om je voor te bereiden op de GMAT. Maar gezien de moeilijkheidsgraad van de test, wordt er over het algemeen wel aangeraden om boeken met examenvragen aan te schaffen én een GMAT cursus te volgen. Zo wordt de kans om in één keer een goede score te behalen vergroot. Aangezien het GMAT examen $250,- per poging kost, loont het zeker om het aantal pogingen te beperken.

  • Elke voorbereiding op de GMAT begint met zelfstudie
  • Kostenbesparend

De volgende websites bieden gratis GMAT oefenmateriaal aan, dat een goede aanvulling is op de boeken en een voorbereidingscursus:

gratis GMAT

De Officiele GMAT website

Via www.mba.nl is het mogelijk om de Free GMATPrep software te downloaden. Dit zijn 90 gratis GMAT oefenvragen waarmee je kunt oefenen. Ook geven deze vragen je een beeld van het soort vragen dat gesteld wordt en krijg je meer inzicht in de structuur- en het format van het GMAT examen. Ook is het mogelijk om 2 gratis proefexamens te downloaden, waarmee je alvast kunt ervaren hoe het echte examen eruit gaat zien.

GMAT Club

De gmatclub www.gmatclub.com geeft een lijst met mogelijkheden om gratis GMAT tests en boeken te downloaden. Zo kunnen er ook hier gratis flashcards en oefenvragen verkregen worden, wat handig kan zijn in je voorbereiding. Het nadeel is dat er gelinkt wordt naar onofficiele GMAT oefenvragen en examens, waardoor ze toch soms niet volledig aansluiten op het echte examen.

Beat the GMAT

www.beatthegmat.com is een online sociaal netwerk voor mensen die van plan zijn het GMAT examen te gaan maken. Wanneer je inlogt als ‘beat the gmat’ member, is het mogelijk om op de fora vragen te stellen aan andere members. Ook is er de mogelijkheid om GMAT experts vragen stellen over je GMAT voorbereidingen zodat zij jou hier gratis bij kunnen helpen. Tevens kan er via de website gratis oefenmateriaal gedownload worden zoals gratis flash cards. Daarnaast is er de ‘daily question’: je kan je aanmelden voor een gratis dagelijkse e-mail met een oefenvraag voor de GMAT test. Ondanks dat het forum kan bijdragen aan je GMAT voorbereiding, biedt het onvoldoende (recent)  materiaal voor een goede voorbereiding. De GMAT Official Guides en de Manhattan set zijn hiervoor wel aan te raden.