Het annuleren van je GMAT-score

herkansen
De consequenties als je de GMAT moet herkansen
20 mei 2019
hbo
Waarom de GMAT lastig is als je op het hbo gestudeerd hebt
17 juli 2019

Het annuleren van je GMAT-score

Direct nadat je de GMAT hebt afgerond krijg je jouw onofficiële score te zien op het computerscherm. Sommige mensen zullen heel blij zijn met wat ze te zien krijgen: ze hebben hun gewenste score behaald. Anderen zullen echter minder vrolijk zijn omdat ze niet de minimale score, voor het studieprogramma van hun eerste keuze, hebben behaald. Laatstgenoemde staan voor een keuzen. Zij moeten namelijk kiezen of zij hun score behouden of niet. Het behouden van de score betekent dat deze voor hen en universiteiten inzichtelijk is voor een periode van vijf jaar. Als een persoon besluit om zijn score te annuleren betekent dit dat de score na de eerste inzage voor niemand meer inzichtelijk is. In de blog van deze week bespreken we daarom de voor- en nadelen van het annuleren van jouw GMAT-score.

Waarom je jouw GMAT-score niet moet annuleren

De hoogste score die je behaalt op de GMAT telt. Hierdoor lijkt het erop dat er niet echt een goede reden is om jouw score te annuleren. Wel zijn er goede argumenten om jouw score niet te annuleren. Zo laat het aan jouw gekozen universiteit zien dat je beschikt over doorzettingsvermogen. Stel je voor, je haalt bij de eerste poging een score van 570, wat niet genoeg is om toegelaten te worden. Maar, met jouw tweede poging haal je een score van 610, wat wel genoeg is om toegelaten te worden. Jouw werken voor de hogere score laat zien dat jij gecommitteerd te werk bent gegaan.

Waarom je jouw GMAT-score wel moet annuleren

Zoals je in de vorige paragraaf hebt kunnen lezen, lijkt het alsof er geen goede redenen zijn om jouw score te annuleren. Echter is er een uitzondering op de regel. In deze situatie kan je wél overwegen om jouw score te annuleren. Stel je wilt toegelaten worden tot aan prestigieus MBA-programma. In dit geval moet je een zo hoog mogelijke GMAT-score halen, zijn er ook andere zware toelatingseisen en is de concurrentie moordend. Als je in dit geval een score haalt die beduidend lager is dan het gemiddelde, kunnen wij ons inbeelden dat je overweegt om deze te annuleren.

Moet jij de GMAT binnenkort maken en ben je benieuwd hoe je jouw score kunt verbeteren? Neem dan contact op met GMAT info. Wij voorzien je graag van persoonlijk advies.