De consequenties als je de GMAT moet herkansen

studeeromgevingen
Vier verschillende, stimulerende studeeromgevingen
6 mei 2019
Het annuleren van je GMAT-score
3 juni 2019

De consequenties als je de GMAT moet herkansen

herkansen

Sommigen behalen niet de gewenste GMAT-score tijdens hun eerste poging. Het resultaat is dat zij een de GMAT moet herkansen. In de blog van deze week leggen we uit waarom dit regelmatig gebeurt. Daarnaast benoemen we de voornaamste consequenties hiervan.

Waarom moeten zoveel mensen de GMAT herkansen?

Ten eerste omdat de GMAT geen eenvoudig examen is. Het is geen examen waar je een aantal uur voor leert, en het vervolgens wel haalt. In tegenstelling tot andere examens test de GMAT jouw vermogen om logisch te redeneren. Echter, moet je om deze vragen te kunnen beantwoorden, enkele basiskennis opdoen. Dit kan je doen door middel van zelfstudie. Maar jouw vermogen om hoger te redeneren verbeteren is een ander verhaal. Dit is namelijk niet uit een boek te leren. Daarom zoeken vele studenten professionele hulp. Uit data van de GMAC blijkt dat 50% van de personen die hoger scoren dan 550 professionele hulp hebben ingeschakeld. Ben je benieuwd naar GMAT cursussen? Klik dan op deze link om meer informatie te lezen.

Nu duidelijk is waarom velen niet hun gewenste score behalen tijdens de eerste poging, is het tijd om de voornaamste consequenties hiervan te bespreken.

Bijkomende kosten

Zoals je misschien al weet, kost het $250 om het GMAT-examen af te mogen nemen. Wanneer je meerdere pogingen nodig hebt om jouw gewenste score te behalen, kan dit flink in de kosten lopen. Dit is één van de redenen waarom elke voorbereiding op de GMAT erop gericht moet zijn om de gewenste score tijdens de eerste poging te behalen.

De aanmeldingsdeadline missen

Elke universiteit, en in sommige gevallen zelfs studies, hebben hun eigen aanmeldingsdeadline. Wanneer je de GMAT meerdere keren moet maken, loop je het risico dat je deze deadline mist. Als je dit wilt voorkomen is het aan te raden om een studieplan te maken. Reken in dit geval terug vanaf de aanmeldingsdeadline. Trek hier 20 dagen van af voor het ontvangen van je officiële score. Voor deze zekerheid is het verstandig om 16 dagen voor een eventuele herkansing te reserveren. Wij adviseren om ongeveer twee maanden uit te trekken voor het studeren zelf. Als je nu de rekensom maakt weet je wanneer je uiterlijk moet beginnen met studeren.

Heb je hulp nodig bij het maken van jouw studieplan? Neem dan contact op met GMATINFO. Wij geven je graag advies over hoe jij je hebt beste kunt voorbereiden op de GMAT.