Vier verschillende, stimulerende studeeromgevingen

De GMAT maken zonder business achtergrond
22 april 2019
herkansen
De consequenties als je de GMAT moet herkansen
20 mei 2019

Vier verschillende, stimulerende studeeromgevingen

studeeromgevingen

Iedere persoon heeft een voorkeur voor een andere leeromgeving. Daarom is het belangrijk dat je weet op welke plek jij het productiefst bent. Om deze reden zetten, in de blog van deze week, verschillende leerplekken op een rijtje.

Oost, west, thuis best

Sommige mensen studeren het liefst thuis. Al het studiemateriaal dat je nodig hebt is binnen handbereik, en je weet zeker dat de je een Wi-Fi signaal hebt. Studeren voor de GMAT is alleen niet eenvoudig zonder ondersteuning. Daarom is het aan te raden om een online cursus te volgen als je thuis studeert. Wanneer je dit volgt, krijg je zes maanden toegang tot video’s waarin alle theorie wordt uitgelegd. Naast vele andere voordelen, kan je oefenen met ruim 5.500 oefenvragen.

Onderweg

Tegenwoordig heeft iedereen wel een laptop, iPad of een ander mobile device. Hierdoor is het eenvoudiger geworden om onderweg te studeren. Wanneer je veel reist met het openbaar vervoer kan je jouw tijd nuttig gebruiken door te studeren voor de GMAT. Het studiemateriaal van de eerdergenoemde online cursus is ook online beschikbaar. Hierdoor heb je niet eens een goede Wi-Fi verbinding nodig.

Op de universiteit of in de bibliotheek

Op deze locaties kun je vaak een stilteruimte vinden, perfect wanneer je thuis geen rustige plek kunt vinden. Op deze plekken zijn altijd andere mensen aan het studeren, wat een bepaalde vorm van sociale controle geeft. Wanneer je andere mensen om je heen ziet studeren, raak je vanzelf gemotiveerd om aan de slag te gaan. Wanneer je van wat meer achtergrondgeluid houdt tijdens het studeren zijn er nog genoeg andere plekken op de universiteit of in de bibliotheek te vinden.

Professionele studeeromgevingen

De laatste studeeromgeving is een professionele werkomgeving. Wanneer je een klassikale cursus volgt raak je geïnspireerd om te studeren. De cursussen worden wekelijks gegeven aan kleine groepen door ervaren docenten. Doordat je huiswerk moet maken blijf je gemotiveerd gedurende de week. Tijdens de lessen wordt interactie aangemoedigd. Het resultaat hiervan is dat je meerdere keren per week aan het studeren bent voor de GMAT.