GMAT voorbereiding: wanneer begin ik?

BLOG – De meest gemaakte fouten op het GMAT Examen
20 juni 2017
Zo wordt jouw GMAT score bepaald
19 juli 2017

GMAT voorbereiding: wanneer begin ik?

Dit is een vrij lastig te beantwoorden vraag, aangezien er geen concrete richtlijnen zijn voor wanneer te beginnen met GMAT voorbereidingen. Het algemeen advies is om ergens tussen de vier en tien weken voor te bereiden, voor ongeveer zestien uur per week. Dit is sterk afhankelijk van jouw huidige kennis en skills, maar ook van de tijd die beschikbaar is voor het GMAT examen of de aanmelddata voor jouw studie. In dit blog zullen we alles bespreken waar je rekening mee dient te houden wanneer je je voorbereidt op het GMAT examen.

Zelfstudie versus GMAT voorbereidingscursus

Kiezen voor een GMAT voorbereidingscursus kan vrij duur uitpakken. Maar anderzijds, elke keer dat je het GMAT examen maakt kost het je $250. Daarnaast kan je het GMAT examen enkel vijf keer per jaar maken en slechts acht keer in totaal. Dus kiezen voor een voorbereidingscursus zou je uiteindelijk zowel tijd als geld kunnen besparen. Al helemaal wanneer je niet veel tijd hebt voor je GMAT examen is het kiezen voor een voorbereidingscursus nuttig, omdat je hier leert hoe je het examen efficiënter kan benaderen. Wanneer je écht krap in de tijd zit, is een GMAT bootcamp een uitkomst, waarbij je in vier intensieve dagen volledig klaargestoomd wordt voor het GMAT examen.

Wachttijd na het examen

Een ander punt om in het achterhoofd te houden is dat het verwerken van jouw GMAT score, en deze naar de door jou aangegeven instituten te sturen, ook tijd kost. Direct na het GMAT examen ontvang je jouw onofficiële GMAT score. Er zijn universiteiten waar deze score bij de aanmelding voldoende is, maar dit geldt lang niet voor allen. Op de dag van jouw GMAT examen kan je maximaal vijf instituten kiezen waar jouw GMAT score gratis naartoe verstuurd kan worden. Belangrijk hierbij is dat het tot 20 kalenderdagen kan duren om deze te versturen, dus ook dit is een belangrijke marge om in acht te nemen.

Ken de toelatingsdata

Kijk van tevoren goed voor welke datum je jezelf dient in te schrijven bij de studie van jouw keuze. In de meeste gevallen is dit iets eerder dan je verwacht. Wanneer je deze datum weet, is het belangrijk om genoeg tijd daarvoor te plannen. Dit is niet alleen om je goed voor te bereiden, maar ook met het oog op een mogelijke herkansing. De GMAT mag je namelijk slechts eens in de zestien kalenderdagen maken.