Wat is de Enhanced Score Report?

mba in nederland
Een MBA in Nederland: Wat zijn de mogelijkheden?
25 februari 2019
De Official Set gebruiken tijdens jouw voorbereiding
25 maart 2019

Wat is de Enhanced Score Report?

Vlak nadat je de GMAT hebt gemaakt kan je een Enhanced Score Report (ESR) aanvragen. Wat staat er precies in dit verslag en waarom is het nuttig voor jou? Je leest het allemaal in de blog van deze week.

Wat is de Enhanced Score Report precies?

De Enhanced Score Report (ESR) is een onderdeel dat pas in 2015 is toegevoegd aan de GMAT. Vlak nadat je de GMAT hebt afgerond, krijg je de mogelijkheid om dit rapport, tegen betaling, aan te vragen. De ESR is een rapport waarin je de analyse van jouw prestatie op de GMAT kan lezen. In tegenstelling tot het Official Score Report, wordt in de ESR dieper ingegaan op jouw prestatie. Zo is er een opsplitsing gemaakt tussen de vier onderdelen van de GMAT. Per onderdeel is te zien hoe goed je per type vraag hebt gepresteerd. Hier wordt niet alleen weergeven hoeveel procent van de vragen je correct beantwoordt, maar ook hoe snel je dit doet. Ook is een grafiek weergeven van de snelheid waarin je vragen beantwoord. Zo kan je zien of je naarmate het examen vordert, langer doet over het vinden van het juiste antwoord.

Waarom is de ESR handig?

De ESR is vooral handig om aan te vragen wanneer je niet jouw gewenste score hebt gehaald. Wanneer dit niet het geval is, kun je namelijk veel leren van de ESR. Als je het rapport goed analyseert zal je erachter komen welke specifieke onderdelen je nog moet verbeteren voordat je een volgende poging kunt wagen. Zo kun je een nieuw studieplan maken en een nieuwe strategie voor de GMAT aanmeten. Daarnaast is het een handig rapport om te gebruiken wanneer je in gesprek gaat met de toelatingscommissie van bijvoorbeeld een MBA-programma. In dit geval kan je in diepte spreken over jouw vermogen om logisch te redeneren.

Praktische informatie

Je kunt de ESR aanschaffen voor $30, via de officiële site van Graduate Management Admission Council (GMAC): www.mba.com. Het is mogelijk om het rapport tot vijf jaar nadat je examen hebt gemaakt aan te schaffen.