De Official Set gebruiken tijdens jouw voorbereiding

Wat is de Enhanced Score Report?
11 maart 2019
leeromgeving
In welke leeromgeving gedij je het best?
8 april 2019

De Official Set gebruiken tijdens jouw voorbereiding

GMAT Official Set

Ieder jaar brengt de Graduate Management Admission Council (GMAC) een nieuwe versie uit van de Official Set. Zij noemen het de cruciale boeken tijdens jouw voorbereiding op de GMAT. In de blog van deze week vertellen we jou waar deze set uit bestaat en waarom deze aan te raden is.

Wat maakt de Official Set uniek?

De vragen die je in de Official Set tegenkomt, zijn gepensioneerde vragen uit echte GMAT examens. De enige plek waar je dit soort vragen tegenkomt is in de Official Set. Het is zo belangrijk om met echte GMAT-vragen te oefenen, omdat de problemen die je moet oplossen specifiek voor dit examen zijn geformuleerd. Daarnaast zijn de vragen die in andere boeken gebruikt worden wel een degelijke, maar geen perfecte representatie van wat je tijdens de GMAT kunt verwachten.

De Official Guide

De Official Guide wordt door velen beschouwd als de hoeksteen van je voorbereiding op de GMAT. In dit boek wordt een uitgebreide introductie gegeven van de GMAT. Zo wordt het unieke format van de GMAT uitgelegd en wordt er verteld hoe je je het beste kunt voorbereiden. Daarnaast wordt elk onderwerp kort geïntroduceerd, waarna je kunt oefenen met echte GMAT-vragen. Dit zijn er 900 in totaal. De vragen zijn geordend van eenvoudig naar moeilijk. Zo word je steeds meer uitgedaagd.

Quantitative en Verbal Review

Naast de Official Guide bestaat de Official Set uit nog twee boeken: de Quantitative- en Verbal Review. Deze boeken bieden jou extra mogelijkheden om te oefenen. Per boek kan je 300 oefenvragen maken. De theoretische uitleg in deze boeken is niet alomvattend. Wanneer je wel behoefte hebt aan een uitgebreide uitleg, is het verstandig om de Manhattan Bookset te raadplegen.

Extra’s

Naast de drie boeken krijg je bij aanschaf van de Official Set ook toegang tot de online leeromgeving. Hier is het mogelijk om je eigen oefententamen samen te stellen. Je kan hierbij selecteren op moeilijkheidsgraad en onderwerp. Daarnaast zijn er ook oefeningen beschikbaar waarmee je het tempo waarin je vragen oplost kan verkleinen.