In welke leeromgeving gedij je het best?

De Official Set gebruiken tijdens jouw voorbereiding
25 maart 2019
De GMAT maken zonder business achtergrond
22 april 2019

In welke leeromgeving gedij je het best?

leeromgeving

Wanneer je begint met studeren voor de GMAT, moet je vaststellen welke leeromgeving het beste bij jou past. Studeer je het liefst op jouw eigen tempo, of vind je het fijn om gestimuleerd te worden door anderen? In de blog van deze week bespreken we de voordelen van beide methoden.

Studeren op jouw eigen tempo

Sommige mensen, die bijvoorbeeld fulltime werken, geven de voorkeur aan studeren op hun eigen tempo. Voor hen is het niet eenvoudig om elke week hetzelfde moment vrij te maken om te studeren. Wanneer zij voor zichzelf gaan studeren, zijn er twee manieren waarop ze dit kunnen doen: oefenen met behulp van boeken en oefenexamens of door het volgen van de online cursus.

Boeken en oefenexamens

Wanneer je uit boeken studeert voor de GMAT, is het belangrijk dat je de juiste boeken gebruikt. Met behulp van de Manhattan Bookset kan je de benodigde basiskennis opdoen. Het oefenen van GMAT-vragen kan je hebt best doen met behulp van de Official Set. Naast het bestuderen van de literatuur, is het belangrijk dat je tijdens verschillende fases van jouw voorbereiding oefenexamens maakt. Op deze manier raak je gewend aan het oplossen van GMAT-problemen en de lengte van de GMAT. Je vindt twee van deze oefenexamens op www.mba.com.

Een online cursus

De tweede manier van zelfstudie is door een online cursus te volgen. Wanneer je deze cursus volgt, krijg je toegang tot video’s waarin de essentiële theorie wordt uitgelegd. Daarnaast is het mogelijk om te oefenen met meer dan 5.500. Doordat je zelf oefenexamens kan samenstellen kan je gericht werken aan jouw verbeterpunten. Je kan waar en wanneer studeren, want het lesmateriaal is ook offline toegankelijk.

Gemotiveerd raken door anderen

Voor sommigen is het lastig om achter het bureau te gaan zitten en veel werk te verzetten. Er zijn simpelweg teveel mogelijke afleidingen. Deze groep mensen hebben behoefte aan structuur en controle. Een klassikale cursus speelt goed is op deze behoefte. Tijdens zo een cursus volg je een les per week. Daarnaast is het van essentieel belang dat je het huiswerk goed bijhoudt.  Een ervaren docent legt alle essentiële theorie uit, waarna je uitgebreid gaat oefenen met vragen. Wil je meer informatie over het aanbod van de verschillende cursussen? Neem dan contact op met GMATINFO. We geven je graag advies over welke cursussen het beste bij jou passen.