De GMAT maken zonder business achtergrond

leeromgeving
In welke leeromgeving gedij je het best?
8 april 2019
studeeromgevingen
Vier verschillende, stimulerende studeeromgevingen
6 mei 2019

De GMAT maken zonder business achtergrond

De meerderheid van de mensen die de GMAT maakt heeft een business achtergrond. Zij hebben of een bedrijfskundige studie gedaan, of hebben al werkervaring. Maar degene die van werkveld of van studierichting zijn veranderd hebben deze voorkennis niet. Juist deze mensen kunnen in de blog van deze week lezen wat de gevolgen zijn van het maken van de GMAT zonder business achtergrond.

Waarom het geen enkel probleem is

De GMAT test jouw vermogen om logisch te redeneren. Hoe goed je presteert op het Verbal- en Quantitative gedeelte van de GMAT bepaalt jouw score. Deze score valt altijd tussen d 200 en 800. Volgens de Graduate Management Admission Council (GMAC) is jouw score op de GMAT een predictor van hoe goed jij zult presteren gedurende jouw (pre)master of MBA. Om goed te kunnen presteren op het Verbal- en Quantitative gedeelte van de GMAT zijn echter geen bedrijfskundige skills vereist. Wel heb je wiskundige kennis nodig, moet je de Engelse grammatica uitstekend beheersen en moet je beschikken over een uitgebreide Engelse woordenschat. Buiten beschikken over eerdergenoemde kennis en vaardigheden, is het belangrijk dat je GMAT problemen leert herkennen, en vervolgens kunt oplossen. Ook dit wordt niet uitgebreider behandeld tijdens bedrijfskundige studies. In het kort gezegd, is het behalen van een hogere score op de GMAT niet moeilijker voor een persoon die geen bedrijfskundige achtergrond heeft.

Wat is dan wel het probleem?

Het probleem doet zich misschien voor lang nadat je de GMAT hebt gemaakt. Wanneer je begint met je nieuwe studieprogramma kan jouw gebrek aan bedrijfskundige kennis je parten spelen. Stel je voor dat je hebt gestudeerd aan de faculteit van sociale wetenschappen. Het is aannemelijk dat vakken als marketing dan niet eenvoudig zijn. Daarom is het aan te raden om je goed voor te bereiden op je nieuwe studie wanneer je van studierichting verandert. Volg bijvoorbeeld voorbereidende vakken tijdens je bacheloropleiding. In een meer algemenere context is het verstandig om jezelf af te vragen of het verschil tussen jouw studies wel overbrugbaar is.

Twijfel je of jij je wel op de juiste manier voorbereidt op de GMAT? Neem gerust contact op met GMATINFO. We adviseren je graag over de studeermethode die het beste bij jouw situatie past.