De meest voorkomende GMAT fouten

GMAT moeilijk
Waarom de GMAT zo’n gevreesd examen is
23 augustus 2017
GMAT met dyslexie
GMAT met dyslexie of een andere beperking
6 september 2017

De meest voorkomende GMAT fouten

GMAT fouten

Er zijn tal van fouten die je kan maken tijdens het voorbereiden van het GMAT examen. Om te voorkomen dat ook jij deze fouten maakt, hebben wij de meest gemaakte GMAT fouten voor je op een rijtje gezet, zodat jij precies weet hoe je GMAT voorbereiding moet aanpakken. Wanneer je het GMAT examen wilt halen, probeer dan de volgende punten te voorkomen.  

Uitblinken in één deel van het GMAT examen

Wanneer je de GMAT aan het voorbereiden bent moet je niet denken dat uitblinken in één deel van de GMAT automatisch een hoge GMAT score met zich meebrengt. Wanneer je je bijvoorbeeld enkel voorbereidt op het Quantitative gedeelte van het examen, zal je waarschijnlijk minder presteren op het Verbal gedeelte. Deze wisselwerking geldt ook voor het enkel focussen op het Verbal gedeelte. Je doet er het beste aan je gewoon op het gehele GMAT examen voor te bereiden. Zelfs al hebben de Analytical Writing Assessment en Integrated Reasoning secties geen invloed op je GMAT score, toch kan het in sommige gevallen goed zijn om daar voldoende aandacht aan te besteden.  Dit omdat er bepaalde instituten zijn die niet alleen naar je GMAT score kijken, maar ook naar je algehele prestaties op het GMAT examen.

Gokken tijdens het GMAT examen

Dit punt is eigenlijk een toevoeging op het teveel tijd aan een vraag besteden. Stel je voor dat je bijna geen tijd meer hebt tijdens het GMAT examen, maar je hebt een aantal vragen nog niet beantwoord. Dan heb je twee opties, gokken, of doorgaan zoals je bent begonnen. Zoals al eerder benoemd worden er punten in mindering gebracht voor onbeantwoorde vragen. Toch is het volledig gokken van de laatste te beantwoorden vragen ook niet ideaal, omdat het fout beantwoorden van vragen je in een lager percentiel plaatst. Dus nogmaals, je moet oefenen met het beantwoorden van vragen binnen de gestelde tijd om een situatie waarin je moet gokken of vragen open moet laten te vermijden.

Je hoeft geen genie te zijn om de GMAT te halen

Echt niet, geloof ons maar. GMAT vragen zijn in de basis niet heel erg ingewikkeld, ze vereisen enkel de juiste benadering. Dat is waar de GMAT om draait, de manier waarop jij problemen oplost, begrijpend kunt lezen en je hogere orde redenatie toepast. Er zijn bepaalde manieren om de verschillende delen van het GMAT examen aan te pakken. Wil jij leren hoe je deze het beste kunt benaderen en hoe je time management kan toepassen? Dit kan tijdens een voorbereidingscursus.

Teveel tijd aan een vraag besteden

Het is erg begrijpelijk dat je elke vraag zo goed mogelijk wilt beantwoorden. Maar het is goed om in je achterhoofd te houden dat er punten in mindering worden gebracht voor de vragen die je niet beantwoordt. Teveel tijd aan een vraag besteden, al helemaal bij de eerste vragen, kan ervoor zorgen dat je in tijdsnood komt tegen het einde van dat betreffende onderdeel van het examen. Dus is het belangrijk om te oefenen met het aantal vragen dat een bepaald onderdeel heeft, binnen de gestelde tijdslimiet. Hierdoor kan je voor jezelf een strategie ontwikkelen waardoor je jouw tijd tijdens het GMAT examen goed kan verdelen.