GMAT met dyslexie of een andere beperking

GMAT fouten
De meest voorkomende GMAT fouten
30 augustus 2017
GMAT voorbereiding: boeken of software?
4 oktober 2017

GMAT met dyslexie of een andere beperking

GMAT met dyslexie

Het GMAT examen maken betekent dat jouw hogere orde redenatie skills flink op de proef gesteld zullen worden. Nog lastiger is dat het GMAT examen binnen een vrij strak tijdsbestek dient te worden afgerond. Sommigen van jullie hebben misschien een beperking of handicap die je ervan weerhoudt om zo goed mogelijk te presteren. Voorbeelden hiervan zijn mensen met dyslexie of dyscalculie, voor hun is het lastiger om de GMAT te maken dan voor anderen. Gelukkig kan de GMAC (Graduate Management Admission Council) bepaalde accommodaties bieden voor mensen met een beperking.

Accommodatie aanvragen

Accommodatie aanvragen beperkt zich natuurlijk niet tot mensen met dyslexie of dyscalculie. Ook wanneer je een aandachts- of hyperactieve stoornis, fysieke-, psychologische- of zintuigelijke beperking hebt kan je dit aanvragen. Om te beginnen is het belangrijk dat je geen GMAT examen inplant voordat er een beslissing is genomen omtrent jouw aanvraag. Je begint met deze aanvraag door naar mba.com te gaan en een profiel aan te maken. Op de MBA website kan het Supplement for Test Takers with Disabilities downloaden. Dit handboek (Pdf-bestand) beschrijft alles wat je moet indienen om een accommodatie aan te vragen. In dit bestand staat onder andere het GMAT Test Accommodations Request Form (die verplicht ingevuld dient te worden) en de Authorization to Disclose Health Information (optioneel). Naast het invullen van deze formulieren moet je documenten verzamelen die jouw beperking bevestigen en jouw behoefte aan bepaalde accommodatie beschrijven, door iemand die hiervoor gekwalificeerd is. Tot slot dien je alle benodigde documenten naar het adres op te sturen zoals beschreven staat op de MBA website. Een beslissing over jouw aanvraag kan tot wel vier weken duren, dus deze tijd is zeker iets om in acht te nemen wanneer je het GMAT examen gaat voorbereiden.

Mogelijke accommodaties

Afhankelijk of je last hebt van dyslexie, een fysieke- of andere beperking, heb je behoefte aan een specifieke accommodatie. Voor mensen die tijdens de GMAT in aanmerking komen voor een accommodatie, zijn de volgende accommodaties beschikbaar:

 • Meer tijd voor het examen
 • Meer of langere pauzes
 • De aanwezigheid van een medisch apparaat
 • Een trackball computermuis
 • Iemand die de vragen voorleest en jouw antwoorden opneemt
 • Een groter font op de computer
 • Een tolk gebarentaal

 

Er zijn ook hulpmiddelen waar je geen aanvraag voor hoeft in te dienen bij GMAC. Deze uitzonderingen zijn als volgt:

 • Brillen en gehoorapparaten
 • Een steunkussen voor je rug, nek of geblesseerd ledemaat
 • Een nek brace of –kraag
 • Een insulinepomp (in het geval dat deze aan jouw lichaam vast zit)