GMAT voorbereiding: boeken of software?

GMAT met dyslexie
GMAT met dyslexie of een andere beperking
6 september 2017
De Quantitative sectie: dit moet je weten
11 oktober 2017

GMAT voorbereiding: boeken of software?

Er is voor de voorbereiding van de GMAT veel verschillend studiemateriaal beschikbaar zoals boeken, websites, video’s en software. Welk studiemateriaal het beste bij jou past en je op de meest effectieve manier kan helpen bij jouw voorbereiding, hangt af van het niveau en de kennis die je reeds bezit.  

GMAT Official Set
De GMAC (Graduate Management Admission Council) geeft ieder jaar een nieuwe editie van de Official Guide uit. De official set bestaat uit 3 boeken, namelijk de Official Guide en nog 2 losse boeken met extra vragen voor de Verbal en de Quantitative sectie.

De Official Guide bevat 900 oude GMAT examenvragen. De overige twee boeken die vallen onder de Official set bevatten beiden 300 unieke oefenvragen. Ieder afzonderlijk boek bevat ook de antwoorden van de vragen die in dat boek staan.  

De Official Guide geeft ook toegang tot een online leeromgeving waarin dezelfde vragen als in het boek geoefend kunnen worden. De meerwaarde hiervan is dat je zelf een examen kunt ontwerpen, door vragen toe te voegen over de onderwerpen die jij lastig vindt.  

Manhattan book set
De Manhattan bookset biedt naast oefenvragen veel theorie die helpt om de te leren stof goed te beheersen. Om deze reden is de Manhattan bookset een essentieel onderdeel bij de voorbereiding voor de GMAT. Ook de Manhattan bookset geeft toegang tot een online leeromgeving. 

Software
Naast de boeken is er ook software beschikbaar om je voor te bereiden op het GMAT examen. Zo biedt de GMAC (gratis) software aan waarbij er oefenvragen gemaakt kunnen worden in dezelfde interface als in de toets. Tevens wordt er aangegeven wat het niveau van de vragen is, zodat je een goed beeld krijgt van jouw niveau. Aan de hand van de uitslag van deze tests is het mogelijk om een inschatting te maken voor een verdere voorbereiding. Klik hier om de gratis software te downloaden en klik hier voor meer informatie over de uitbreidingspakketten.  

Wat is nu het beste materiaal voor je voorbereiding op de GMAT?
Afhankelijk van je niveau en voorkennis, kan er worden gekozen voor combinaties van boeken en software. Omdat de Official guides weinig tot geen theorie en uitleg bevatten, is het aan te raden om de official guides in combinatie met de Manhattan book set te gebruiken. Zo weet je zeker dat je begrijpt waarom bepaalde vragen een bepaald antwoord hebben en hoe je de vragen op moet lossen.  

Het is handig om in de online leeromgeving van the Official Guide je eigen examen te ontwerpen. Maar omdat dit vragen zijn die al in de boeken staan, wordt het aangeraden om de software aan te schaffen en de vragen die nog niet ergens anders gepubliceerd zijn te oefenen. Aan de hand van de resultaten van deze oefentests kun je een goede inschatting maken van de onderwerpen waar je nog aandacht aan zou moeten besteden.  

Ben je benieuwd naar jouw niveau en wil je graag hulp bij het maken van een voorbereidingsplan? Vraag dan een gratis (telefonisch) adviesgesprek aan.