De Quantitative sectie: dit moet je weten

GMAT voorbereiding: boeken of software?
4 oktober 2017
De GMAT kosten
18 oktober 2017

De Quantitative sectie: dit moet je weten

Het GMAT examen bestaat uit vier verschillende onderdelen; de Quantitative-, Verbal, Integrated reasoning en het analytical writing assessment. De meeste universiteiten in Nederland vragen alleen om een bepaalde GMAT score. Deze score is gebaseerd op hoe goed je scoort op de onderdelen ‘Quantitative’ en ‘Verbal’. Voor de overige twee onderdelen ontvang je een aparte score. In deze blog vertellen we je wat het Quantitative onderdeel inhoudt en wat je moet weten om een goede score voor dit deel van de test te kunnen halen.

De Quantitative sectie

Tijdens het Quantitative gedeelte van het GMAT examen, zal getest worden in hoeverre je in staat bent om wiskundige problemen op te lossen. De vragen in dit onderdeel meten of je specifieke data kunt analyseren en daar vervolgens conclusies uit kunt trekken. Dit onderdeel van de test bevat 37 vragen die in 75 minuten beantwoord dienen te worden.

Problem solving en data sufficiency

Ongeveer 20 vragen van het Quantitative gedeelte zijn ‘Problem solving’ vragen. Hier zal jou een vraag gesteld worden met vijf antwoord mogelijkheden. Dit gedeelte van het examen test jouw wiskundekennis op middelbare school niveau. Wat de test lastig maakt is dat hij adaptief is, dat er een tijdslimiet geldt en dat de vragen vooral meten in hoeverre je logisch kunt redeneren (in plaats van hoe goed je bent in wiskunde). Het is belangrijk dat je een duidelijk beeld hebt van wat er precies van je verwacht wordt, om te voorkomen dat je overhaast verkeerde antwoorden kiest.

Het tweede gedeelte van de Quantitative sectie bestaat uit ‘Data sufficiency’ vragen. Hier zal jou een vraag worden gesteld en worden er twee statements met specifieke data gegeven. Jij zal moeten beslissen of de statements genoeg informatie verschaffen om een antwoord op de vraag te kunnen geven.

Wat moet je voorbereiden?

Om je goed voor te bereiden op het Quantitative gedeelte van de test, is het nodig om de volgende wiskunde onderdelen te oefenen en te begrijpen:
– strategieën
– getallen
– algebra
– delen en priemgetallen
– statistiek en reeksen
– woordproblemen
– geometrie

Om deze wiskunde onderdelen te oefenen kun je gebruik maken van verschillend studiemateriaal.  Hier kun je meer informatie vinden over het studiemateriaal. Wil je zeker weten dat je jouw voorbereiding op de meest efficiënte manier aanpakt? Vraag dan een gratis adviesgesprek aan.