De GMAT kosten

De Quantitative sectie: dit moet je weten
11 oktober 2017
De GMAT test – Voorbereiden voor de Verbal sectie
26 oktober 2017

De GMAT kosten

Het GMAT examen is niet alleen een lastige test, maar ook een prijzige . Welke kosten komen er nu eigenlijk bij de GMAT kijken, en hoe kan je ervoor zorgen dat je niet meer geld kwijt bent dan nodig is? In deze blog vertellen wij jou wat de kosten zijn die jij zal maken wanneer jij het GMAT examen gaat afleggen. 

 

Het GMAT examen zelf 

Je legt de GMAT test af in een testcentrum in Amsterdam of Utrecht. Voordat je het examen kunt maken, moet je jezelf inschrijven via mba.com. De kosten voor deze inschrijving bedragen $250,-, wat neerkomt op ongeveer €211,-. Let erop dat, mocht je het examen moeten herkansen, je voor iedere poging hetzelfde bedrag blijft betalen. Zo kunnen alleen al de examenkosten behoorlijk oplopen.   

(Enhanced) Score Report 

Wanneer je het examen gemaakt hebt, ontvang je binnen 20 dagen je GMAT score report. Het is mogelijk om aan te geven naar welke onderwijsinstellingen jouw report verzonden moet worden voor aanmelding bij een studie. Het verzenden van dit report kan naar maximaal 5 verschillende programma’s. Wil je jouw score report naar meer instanties versturen? Dan zijn de kosten per extra verzending$28,- (ongeveer €24,-). 

Mocht je extra inzicht in je scores willen hebben (bijvoorbeeld om effectiever te kunnen studeren voor je herkansing), is het mogelijk om een Enhanced score report aan te vragen. Met dit report krijg je meer duidelijkheid over je vaardigheden voor de verschillende onderdelen van de test. Zo kan je precies zien hoeveel tijd je hebt besteed per onderdeel en welke onderdelen nog extra aandacht vereisen. De kosten voor het Enhanced score report zijn $25,95 (ongeveer €20,-).  

GMAT studiemateriaal 

Ter voorbereiding van het examen is het van belang om het juiste studiemateriaal aan te schaffen. Over het algemeen wordt er aangeraden om in ieder geval de GMAT Official Guide, met eventuele uitbreiding (Official Guide set 2018 kost €77,50) te gebruiken. Daarnaast zijn er uiteraard nog andere boeken beschikbaar die, afhankelijk van je situatie, aan te raden zijn. Door middel van een oefentest en een gratis adviesgesprek bij GMAT Amsterdam kan je beslissen hoe jij je het beste kan voorbereiden en welk studiemateriaal jij nodig zal hebben. Wil je meer weten over het studiemateriaal voor de GMAT? Klik dan hier. 

Aanvullende kosten 

Wanneer je van examendatum wilt veranderen en je doet dit eerder dan 7 dagen voor de datum waar jij je voor ingeschreven hebt, zijn de kosten $50,-. Verander je de datum binnen 7 dagen voor de datum waar jij je voor hebt ingeschreven? Dan betaal je evengoed het volledige bedrag van $250,-. 

Het kan natuurlijk zijn dat je niet tevreden bent met de score die je voor het examen behaald hebt en dat je jouw score wilt laten verwijderen. De prijs voor het laten verwijderen van je score is $50,-. 

GMAT cursussen 

Zoals je ziet kunnen de kosten die komen kijken bij het afleggen van het GMAT examen behoorlijk oplopen. Om eventuele herkansingen en daarmee dubbele kosten te voorkomen, is het verstandig om een GMAT cursus te volgen. Tijdens een GMAT cursus wordt je goed voorbereid op het examen en vergroot jij de kans om de score te behalen die jij nodig hebt om toegelaten te worden bij het programma van jouw keuze. GMAT Amsterdam biedt verschillende soorten cursussen aan, waarin je door een ervaren GMAT docent wordt begeleid. Studenten krijgen bij GMAT Amsterdam korting.. Wil je meer informatie over de cursussen die GMAT Amsterdam aanbiedt? Klik dan hier!