De GMAT test – Voorbereiden voor de Verbal sectie

De GMAT kosten
18 oktober 2017
Hoeveel tijd ben ik kwijt aan mijn GMAT voorbereidingen?
1 november 2017

De GMAT test – Voorbereiden voor de Verbal sectie

Wanneer je de GMAT nodig hebt voor een opleiding in Nederland, , bestaat er een grote kans dat deze alleen om de scorevoor de Quantitative- en Verbal onderdelen vraagt. Om deze reden worden de Quantitative- en Verbal onderdelen in Nederland vaak gezien als de belangrijkste delen van de GMAT test. In deze blog vertellen wij je wat het Verbal onderdeel inhoudt en wat je moet weten om de score te behalen die jij nodig hebt. 

Het Verbal onderdeel 

Het Verbal onderdeel van het GMAT examen test jouw vermogen om argumenten te analyseren en hoe sterk jouw vaardigheden zijn in het begrijpend lezen en het schrijven in de Engelse taal.. De vragen binnen deze onderdelen meten in hoeverre jij in staat bent om argumenten te evalueren en zinnen te kunt verbeteren. Daarnaast worden je kritische vaardigheden gemeten. Het verbal onderdeel bestaat uit 41 vragen die binnen 75 minuten beantwoord dienen te worden. 

De GMAT is een internationale test en voor de meeste Nederlandse deelnemers is Engels een  tweede taal, wat het een lastiger onderdeel kan maken. Maar wanneer je weet wat je voor dit onderdeel moet oefenen en wat voor studiemateriaal je het beste kan gebruiken, ben je al halverwege de score die je wilt gaan behalen.

Zincorrectie, kritisch redeneren en begrijpend lezen 

Ongeveer 16 vragen in het Verbal gedeelte gaan over zincorrectie. Er wordt jou een lange zin getoond waarvan een zingedeelte onderstreept is. Het is aan jou om te beslissen welke van de 4 antwoordmogelijkheden het onderstreepte stuk in de zin het beste kan vervangen.  

Het onderdeel over kritisch redeneren bestaat uit 11 vragen die jouw vermogen om argumenten te evalueren en actieplannen te formuleren test. Er wordt jou een argument getoond met een gerelateerde vraag. Jij zal het juiste antwoord moeten kiezen dat het argument versterkt of juist verzwakt. De vragen over kritisch redeneren staan bekend om hun sluwe bewoordingen, dus let erop dat je de zinnen goed leest. 

14 van de vragen in het Verbal onderdeel bestaan uit begrijpend lezen vragenzen. In dit deel worden er alinea’s getoond welke je aandachtig dient te lezen, om vervolgens 3 tot 4 vragen te beantwoorden die over de getoonde alinea’s gaan. 

Wat je moet voorbereiden 

Om jezelf goed voor te bereiden op het Verbal gedeelte van de GMAT is het van belang om de volgende Verbal onderdelen goed te oefenen en te begrijpen: 

– construeren van argumenten 

– evalueren van argumenten 

– formuleren en evalueren van een actieplan 

– woord- en feiten begrip 

– begrip van logische relaties tussen onderwerpen en concepten 

– het trekken van conclusies uit feiten en uitspraken 

– het begrijpen van kwantitatieve concepten die in de tekst worden gegeven 

– correcte en effectieve uitdrukkingen 

– juiste dictie 

 

Om deze componenten te oefenen kan er gebruik worden gemaakt van verschillende methodes en manieren. Wil je zeker weten dat je de juiste strategie gebruikt om je voor te bereiden op de GMAT? Vraag dan een gratis adviesgesprek aan bij GMAT Amsterdam!