4 tips voor het omgaan met GMAT stress

Hoeveel tijd ben ik kwijt aan mijn GMAT voorbereidingen?
1 november 2017
Stappenplan voor het inschrijven voor het GMAT examen
15 november 2017

4 tips voor het omgaan met GMAT stress

Je hebt besloten om je aan te melden voor een bedrijfskundige master en daarom moet je eerst de GMAT test gaan maken; een test die erom bekend staat moeilijk te zijn en veel voorbereidingstijd kost. Het is dan ook niet gek dat veel deelnemers last hebben van stress en angst voor de GMAT!

Omdat je veel tijd en geld besteed aan het doen van de GMAT test en omdat je natuurlijk een goede score wilt halen, bestaat er een kans dat je in een bepaalde mate stress zal ervaren. Bezwete handpalmen, trillende benen, hoofdpijn en wellicht zelfs slapeloosheid kunnen het resultaat zijn van GMAT stress. Maar hoe vecht je tegen deze stress symptomen? Begin met het volgen van deze 4 tips!

 

1. Voorbereiding

De sleutel naar het succes van een stressvrij examen is een uitgebreide voorbereiding. Omdat het zo goed als onmogelijk is om zonder voorbereiding een goede GMAT score neer te zetten, is het belangrijk om veel tijd vrij te maken en de goede methode te vinden voor je voorbereidingen. Zorg ervoor dat je weet wat het juiste studiemateriaal is en hoe de test er uit zal komen te zien. Vind uit welke onderdelen van het examen lastig voor jou zijn en besteed extra tijd aan het studeren voor deze onderdelen. Het zal jou een gerust gevoel geven en je zelfverzekerder maken wanneer je weet dat je er alles aan gedaan hebt om een goede GMAT score te halen.

 

2. Neem je rust

Tijdens het studeren voor een belangrijke test wil je er voor zorgen dat je hoofd leeg is. Dus naast een goede voorbereiding is ons advies aan jou… relax! Niks is zo belangrijk als een goede nachtrust en genoeg relax momenten. The GMAT test is op een manier ontworpen dat er voor zorgt dat elke deelnemer, ongeacht de achtergrond, moeite moet doen om een goede score te halen. Dus maak je geen zorgen als er na je goede voorbereidingen nog steeds onderdelen zijn die jij lastig vindt. Neem de tijd om uit te zoeken wat het precies is wat je niet begrijpt en vraag eventueel om hulp aan een GMAT professional. En vergeet niet: de GMAT zal niet jouw uiteindelijke geluk bepalen dus… blijf van het leven genieten en bedenk dat er altijd een mogelijkheid is om het examen te herkansen!

 

3. Volg een GMAT cursus

Het studiemateriaal voor het GMAT examen is een essentieel onderdeel van de voorbereidingen voor de test. Maar wanneer je nog nooit eerder een test als de GMAT gedaan hebt, kan het moeilijk zijn om zelf uit te zoeken wat de beste leermethode is voor jou. Het kan daarom erg helpen om een GMAT cursus te volgen en te leren van een docent die veel ervaring heeft met de GMAT. Er zijn veel verschillende cursussen te vinden, wanneer je voor een cursus wilt kiezen, raden we je aan het cursusaanbod op de website van GMAT Amsterdam te bekijken.

 

4. Vier je successen!

Als jij je goed hebt voorbereid, genoeg rustmomenten hebt genomen en wellicht een GMAT cursus gevolgd hebt, is de kans groot dat jij de score behaald die jij nodig hebt. Het moment dat het maken van de GMAT test achter de rug ligt mag je best behoorlijk trots op jezelf zijn! Het heeft je veel tijd en moeite gekost om je voor te bereiden en ongeacht de resultaten; je hebt de test gedaan en dat mag je nu vieren! Dus neem een drankje, nodig je vrienden uit en ban alle GMAT opgaven even uit je hoofd!