Stappenplan voor het inschrijven voor het GMAT examen

4 tips voor het omgaan met GMAT stress
8 november 2017
GMAT writing pad
22 november 2017

Stappenplan voor het inschrijven voor het GMAT examen

Wanneer je besluit om de GMAT te gaan maken, is het zaak om je GMAT examen te boeken. Zo ben je verzekerd van een plek voor het examen en kun je een planning maken voor de voorbereidingen. In deze blog leggen we jou uit hoe en waar jij je kan aanmelden voor het GMAT examen.

1. Account creëren

De website van MBA (www.mba.com) is de enige plek waar je jezelf kunt inschrijven  voor het GMAT examen. Op deze website kun je een datum en locatie kiezen voor het examen dat jij wilt afleggen. Voordat je dit doet is het noodzakelijk om een account aan te maken.. Dit account geeft je o.a. toegang tot inschrijving, het managen van je scores en gratis test materiaal.

2. Locatie

Wanneer je een account hebt aangemaakt, kun je een locatie kiezen voor het GMAT examen. In Nederland kun je het examen op vier verschillende plekken afleggen. Er zijn twee testcentra te vinden in Amsterdam en twee testcentra in Utrecht, dus je kunt kiezen voor de locatie die het beste bereikbaar is voor jou. Wil je de GMAT in een ander land afleggen? Dan kan je op de website van MBA vinden welke locaties er nog meer beschikbaar zijn.

3. Datum

Nadat er een locatie is uitgezocht, toont de website een kalender met beschikbare data voor het examen. Sommige locaties kunnen snel volgeboekt zijn, het is daarom belangrijk om zo snel mogelijk je examen te boeken zodra de inleverdatum van je testscores bekend zijn.

4. Betalen

Nadat je een datum en locatie gekozen hebt, kun je jezelf officieel inschrijven. Voordat je een online betaling doet, is het belangrijk om er zeker van te zijn dat de datum en locatie die je hebt uitgekozen daadwerkelijk goed uitkomen voor jou. Heb je genoeg tijd ingepland voor je voorbereidingen en heb je voldoende tijd ingecalculeerd voor het doorsturen van jouw officiële score naar de universiteit? Het kan prijzig zijn om een examendatum te veranderen of te annuleren dus wees er zeker van dat de examendatum die je uitkiest de juiste is.

Ben je benieuwd hoeveel tijd je kwijt zal zijn aan je voorbereidingen? Bekijk dan het artikel met uitleg over de voorbereiding op de GMAT.