GMAT writing pad

Stappenplan voor het inschrijven voor het GMAT examen
15 november 2017
Waarom het AWA en IR er wél toe doen
30 november 2017

GMAT writing pad

Wanneer je te maken krijgt met de GMAT en je jouw voorbereiding voor de test gaat plannen, zal je ook terecht komen bij het onderwerp ‘scratch paper’ of ‘writing pad’. Maar wat is deze writing pad nou precies en heb je het echt nodig bij je voorbereidingen voor het examen? In deze blog vertellen we je alles wat je moet weten over de GMAT writing pad.

Wat is de GMAT writing pad?

De GMAT writing pad is een boekje waar jij je berekeningen en aantekeningen op kunt schrijven wanneer je bezig bent met het GMAT examen. Het boekje zal tijdens de test worden uitgedeeld en bestaat uit 5 bladzijdes van geruit gelamineerd papier. Met een speciale marker kan er op het geplastificeerd papier worden geschreven. Je aantekeningen met deze marker zijn niet direct uitwisbaar dus gebruik de ruimte op het papier slim. Ook is het goed om te bedenken dat het maken van aantekeningen tijd kost, dus zorg ervoor dat hetgeen je opschrijft direct toepasbaar is.

Wanneer je boekje vol staat met aantekeningen, kun je dit tijdens je toets aangeven en zal jou een nieuwe writing pad worden gebracht. Maar let op: je mag tijdens de GMAT test maar één writing pad tegelijk gebruiken dus je aantekeningen uit je eerste boekje zal je niet meer kunnen inzien wanneer je om een nieuwe writing pad vraagt.

De quantitative sectie

Tijdens het quantitative onderdeel van de test is het niet mogelijk om een rekenmachine te gebruiken; alle berekeningen zal je uit je hoofd moeten doen. Om deze reden is de writing pad erg nuttig tijdens het quantitative onderdeel. Om een goed overzicht te krijgen van de informatie die jou per opgave gegeven wordt, is het handig om alle gegeven informatie kort neer te zetten. Op deze manier kan je makkelijker een snelle berekening maken.

De verbal sectie

Tijdens het maken van het verbal onderdeel van de test kan het handig zijn om de belangrijkste punten uit de teksten op te schrijven. Dit is vooral nuttig bij de langere teksten waar meerdere vragen over worden gesteld. Ook kan het effectief zijn om bij iedere vraag ‘ABCD’ op te schrijven en de antwoordmogelijkheden door te strepen die jij onjuist acht. Op deze manier kan je snel antwoorden elimineren en tot het juiste antwoord komen.

Algemeen

Veel studenten gebruiken de writing pad om de tijd per vraag in de gaten te houden. Wanneer je weet hoeveel vragen je bij een bepaald onderdeel krijgt en hoeveel tijd je voor dit onderdeel hebt, kun je berekenen hoeveel minuten je aan elke vraag kan besteden. Op deze manier kan je een tijdsschema maken aan het begin van een test onderdeel zodat je weet hoeveel tijd je nog per opgave hebt. Omdat het maken van zo een schema tijd kost, raden we je aan dit schema te maken wanneer je tijd over hebt bij een eerder onderdeel. Schrijf de getallen van de vragen op en schrijf daarnaast bij welke minuut je bij deze vraag moet zijn. Zo krijg je bij het quantitative onderdeel 75 minuten de tijd om 37 vragen te beantwoorden. Dit betekent dat je voor iedere opgave ongeveer 2 minuten de tijd hebt om deze op te lossen. Schrijf de getallen 1 t/m 37 op en zet naast de 1 een 2 (2 minuten). Tel hier vervolgens steeds 2 minuten bij op en zet dit naast de volgende getallen. Het komt er dan zo uit te zien:

1 – 2

2 – 4

3 – 6

4 – 8

……..

36 – 72

37 – 74

Op deze manier kun je bijhouden of je niet te veel tijd aan je vragen besteed. Het is daarom belangrijk dat je geoefend hebt met het maken van dit tijdsschema en dat je deze op je writing pad schrijft wanneer je tijd over hebt bij het vorige onderdeel.

Wil je tijdens je voorbereidingen oefenen met de writing pad? Deze kun je onder andere bestellen bij GMAT Amsterdam.