Waarom het AWA en IR er wél toe doen

GMAT writing pad
22 november 2017
Geschiedenis GMAT
De geschiedenis van de GMAT
21 december 2017

Waarom het AWA en IR er wél toe doen

Zoals je misschien al gelezen hebt, bestaat het GMAT examen uit vier verschillende onderdelen: het Analytical Writing Assessment (AWA), Integrated Reasoning (IR), het Quantitative- en Vebal gedeelte. Jouw GMAT score (die fluctueert tussen 200 en 800) is enkel gebaseerd op het Quantitative en Vebal deel van de GMAT. Dit wetende, vraag je jezelf waarschijnlijk af waarom het AWA en IR er wél toe doen.

 

Wat je moet weten over het Analytical Writing Assessment (AWA)

Dit is het eerste deel van het GMAT examen. Hier word je gevraagd een essay te schrijven, waarvoor je dertig minuten de tijd krijgt. In dit essay moet je een gegeven argument analyseren en hier een kritische reactie op schrijven over de redenatie achter het gegeven argument. Dit essay zou moeten beginnen met een korte introductie, gevolgd door een kritisch stuk over het gegeven argument, om vervolgens af te sluiten met een conclusie. Dus wat je moet weten over het Analytical Writing Assessment is dat het een essay opdracht is die jouw vermogen tot kritisch denken en het communiceren hiervan op de proef stelt. Voor dit onderdeel kan je tussen de nul en zes punten scoren.

 

Wat is het Integrated Reasoning (IR) gedeelte?

Het Integrated Reasoning gedeelte bestaat uit vier verschillende vraagtypen. Hier wordt gevraagd om informatie van verschillende bronnen, in verschillende formats te interpreteren. Dus om de vraag “Wat is het Integrated Reasoning gedeelte?” te beantwoorden, dit is het gedeelte dat meet in hoeverre jij informatie zoals hierboven genoemd kan evalueren. Dit deel bestaat uit twaalf vragen die beantwoord dienen te worden binnen dertig minuten. Uiteindelijk leidt dit tot een score tussen de één en acht punten.

 

Waarom het AWA en IR deel er wél toe doen

Er zijn scholen en universiteiten die bij de aanmelding enkel vragen om een GMAT scoren. Deze kijken dus eigenlijk enkel naar het Quantitative- en Verbal gedeelte van het GMAT examen. Maar, er zijn ook instituten waar het AWA en IR deel er wél toe doen. Maastricht University stelt bijvoorbeeld de eisen van een 550 GMAT score, gecombineerd met een minimale score van 4.0 voor het AWA. Daarnaast zijn er ook scholen of universiteiten die een zeer prestigieus master- of MBA-programma bieden. Wanneer je je hiervoor aanmeldt zal je jezelf moeten onderscheiden van de rest. Een manier om dit te doen is niet alleen uit te blinken op het Quantitative- en Verbal gedeelte, maar ook op het AWA en IR deel. Uiteindelijk leidt dit tot een goed gebalanceerde GMAT score.