Zo verbeter je jouw concentratie tijdens het GMAT-examen

studeren voor de GMAT
Studeren voor de GMAT: Hoe pak je dit aan?
22 oktober 2018
Wat je wel- en niet moet meenemen naar het GMAT-examen
19 november 2018

Zo verbeter je jouw concentratie tijdens het GMAT-examen

Concentratie

Het verliezen van je concentratie is een van de grootste valkuilen tijdens het maken van het GMAT-examen. Het examen duurt drie en een half uur lang, en je profiteert er maximaal van wanneer je goed geconcentreerd bent. Daarom geven we je in de blog van deze week enkele tips om jouw focus te verbeteren.

Maak oefenexamens

Het duurt in totaal drie en een half uur om de GMAT te maken. Dit is vrij lang, en hoer moet je dan ook aan gewend raken. De beste manier om dit te doen is door oefenexamens te maken. Je kunt twee oefenexamens vinden op www.mba.com. Deze oefenexamens zijn representatief voor het echte examen. Maak deze oefenexamens tijdens verschillende stadia van jouw voorbereiding. Op deze manier kan je jouw progressie nauwkeurig bijhouden.

Pas je routine aan

Het is aan te raden om je dieet, een aantal weken voordat je de GMAT maakt, een klein beetje aan te passen. Je kan jouw concentratievermogen immers verhogen door de juiste voeding te eten. Het is bijvoorbeeld verstandig om voedsel te eten dat rijk is aan vitamine B en Vitamine C. Je kan jouw vitamine B inname verhogen door dagelijks een glas (soja) melk te drinken en een sneetje meergranenbrood te eten. Door elke dag een sinaasappel te eten krijg je voldoende vitamine C binnen. Daarnaast is het verstandig om dagelijks de minimale aanbevolen hoeveelheid groente en fruit te eten. Als resultaat zal jij je energieker voelen en ben je klaar voor de GMAT.

Pas je routine niet aan

In tegenstelling tot wat hiervoor is gesteld, is het verstandig om jouw routine niet te veel aan te passen. Ga bijvoorbeeld rond dezelfde tijd naar bed als je gebruikelijk doet en eet hetzelfde ontbijt als normaal. Wanneer je jouw routine te veel aanpast, loop je het risico dat je alleen maar nerveuser wordt. In het uur voordat je de GMAT maakt, is het aan te raden om iets te doen wat helemaal niet gerelateerd is aan de GMAT. Het is namelijk goed om je gedachten even te verzetten.

Wat te doen als je jouw concentratie wel verliest?

Stel je voor het gebeurt toch. Ondanks alle voorzorgsmaatregelen verlies je toch jouw concentratie tijdens het GMAT examens. Wat moet je dan doen? Er is een simpele truc die bijna altijd werkt. Het is een ademhalingsoefening. Ten eerste adem je gedurende vier seconden in. Vervolgens houd je gedurende acht seconden je adem in. Tot slot adem je gedurende 7 seconden uit. Herhaal dit enkele keren en focus je op jouw ademhaling. Na enkele herhalingen kan je doorgaan met het beantwoorden van vragen. Vergeet niet dat je de GMAT onder tijdsdruk maakt en je gemiddeld 2 minuten hebt om een vraag te beantwoorden. Ga dus niet eindeloos door met de ademhalingsoefening.