Studeren voor de GMAT: Hoe pak je dit aan?

Welke literatuur te gebruiken als voormalig hbo-student?
8 oktober 2018
Concentratie
Zo verbeter je jouw concentratie tijdens het GMAT-examen
5 november 2018

Studeren voor de GMAT: Hoe pak je dit aan?

studeren voor de GMAT

De GMAT is een toelatingstest die door velen gevreesd wordt. Volgens sommige horrorverhalen is het onmogelijk om in één keer je gewenste score te halen. Echter, als je op de juiste manier studeert is dit zeker wel mogelijk. In vorige blogs hebben we de verschillende studiefases, die je zult doorlopen tijdens je voorbereidingen op de GMAT, opgenoemd. Om je een duidelijker overzicht te geven, vatten we alle studiefases samen in de blog van deze week.

Studiefase 1:  GMAT voorbereiding

De eerste fase staat in het teken van het bekend raken met de GMAT. Je komt er bijvoorbeeld achter dat de test bestaat uit vier onderdelen en dat je een score tussen de 200 en 800 kunt halen. Daarnaast is het belangrijk dat je de eisen kent van de universiteiten waar je eventueel wilt studeren. Welke score moet je behalen en wanneer is de deadline voor het inleveren van de scores In de eerste studiefase zoek je al deze zaken uit en zorg je voor een overzicht. Deze fase eindigt wanneer je een studieplan hebt gemaakt. Reken hierbij terug vanaf de datum dat je jouw officiële score moet inleveren.

Studiefase 2: Studeren

Nu je een studieplan hebt gemaakt, kun je met de tweede studiefase beginnen; het studeren. Er zijn namelijk een aantal basisvaardigheden die je dient te beheersen voor het GMAT examen. Hiermee ga je van start door de benodigde literatuur te bestuderen. Aan te raden literatuur is Foundations of Math en de Manhattan Bookset. Maak hierna een oefententamen via mba.com om jouw niveau te testen. Wanneer je de literatuur bestudeerd hebt, is het verstandig om bekend te raken met de specifieke vraagstelling van de GMAT. Dit kun je op drie manieren doen: ten eerste door het volgen van een klassikale cursus,ten tweede door een online cursus te volgen,of tot slot, door te oefenen met de oefenvragen in de Official Guide.

Studiefase 3: GMAT strategie

Tijdens de derde studiefase ga je een strategie formuleren. Maak allereest opnieuw een oefentest, zodat je kunt meten hoeveel progressie je hebt geboekt sinds het begin van de tweede studiefase. Omdat de GMAT ‘Computer Adaptive’ is, en je de vragen onder tijdsdruk zal gaan maken, is het van essentieel belang dat je een timemanagementstrategie aanneemt. Dit is lastig om jezelf aan te leren, omdat je nog niet extreem ervaren bent met het oplossen GMAT-problemen. Het formuleren van een timemanagementstrategie is een van de belangrijkere onderdelen van de Bootcamp. Dit is een GMAT voorbereidingscursus van vier complete dagen.

Studiefase 4: Het GMAT examen

Nadat je ongeveer twee maanden hebt gestudeerd, is het dan eindelijk zover: je gaat de GMAT maken. Er zijn echter enkele zaken waar je rekening mee moet houden: Het kiezen van de locatie voor het GMAT examen(dit kan op twee plekken in Amsterdam en op twee plekken in Utrecht)en het inschrijven voor het tentamen( via www.mba.com). Vergeet niet dat je tijdens het GMAT-examen geen gebruik mag maken van hulpmiddelen en dat het examen drie en een half uur duurt. Je hebt slechts twee pauzes van acht minuten.

Studiefase 5: Studeren voor herkansing

Het kan gebeuren dat je bij de eerste poging niet je gewenste score haalt. In dit geval kun je gelukkig de GMAT herkansen. Na afloop van je eerste poging krijg je een ‘Official Score Report’.,in dit document kan je zeer uitgebreid vinden Welke onderdelen je minder goed gemaakt hebt. Aan de hand van dit score report kan je jouw vervolgstappen uitstippelen. Vind je dit lastig, of wil je met meer zekerheid richting jouw gewenste score toewerken? Volg dan 1-op-1 begeleiding bij onze partner GMAT Amsterdam.  Houd er rekening mee dat er verplicht 16 dagen tussen twee pogingen moeten zitten.