Welke literatuur te gebruiken als voormalig hbo-student?

De vijfde GMAT-studiefase: Studie voor herkansing
24 september 2018
studeren voor de GMAT
Studeren voor de GMAT: Hoe pak je dit aan?
22 oktober 2018

Welke literatuur te gebruiken als voormalig hbo-student?

Een grote groep hbo-studenten kiest ervoor om door te studeren na het behalen van hun diploma. Wanneer ze kiezen voor een bedrijfskundige (pre)master, moeten zij in veel gevallen de GMAT maken om toegelaten te worden tot de studie. Omdat de hoeveelheid beschikbare literatuur ter voorbereiding van de GMAT overweldigend kan zijn, beschrijven we in de blog van deze week welke literatuur het meest geschikt is voor hbo-studenten.

 Basis wiskunde voor de GMAT

Bij een groot gedeelte van de hbo-studies wordt er weinig aandacht besteed aan wiskunde. Daarnaast hebben de meeste van deze studenten alleen Wiskunde A gedaan op de middelbare school. Als dit voor jou ook het geval is, kan het geen kwaad om je wiskundige kennis op te frissen en waar nodig uit te breiden. Op deze manier bereid jij je voor op het studeren voor het Quantitative gedeelte van de GMAT. Een boek dat je kunt gebruiken voor het ophalen van je basis wiskunde kennis is de Manhattan Foundations of Math.

Theorie achter GMAT-vragen

De vragen op het GMAT-examen testen jouw vermogen om logisch te redeneren. Dit betekent echter niet dat het maken van de GMAT geen basisvaardigheden vereist. De basisvaardigheden die nodig zijn om een goede score op de GMAT te behalen worden niet tijdens elke hbo-studie aangeleerd. Zo is het voor het Quantitative-gedeelte  nodig om onder andere bekend te zijn met algebra. De theorie hiervan is uitgebreid beschreven in de Manhattan Bookset. Deze boeken set is speciaal voor de GMAT ontwikkeld, waardoor je geen ‘overbodige’ informatie bestudeert, maar wel de nodige basisvaardigheden leert. Voor het Verbal-gedeelte van de GMAT is het belangrijk dat je over een ruime woordenschat en uitgebreide grammaticale kennis beschikt. Door je middelbare schoolboeken weer open te slaan kun je hiervoor oefenen. Ook is het verstandig om simpelweg Engelse (wetenschappelijke) teksten te lezen.

Het herkennen en leren oplossen van GMAT-problemen

Het belangrijkste onderdeel van jouw voorbereiding op de GMAT, is het leren herkennen en beheersen van de problemen die je specifiek op de GMAT tegenkomt. Je kunt de GMAT-vragen oefenen door gebruik te maken van de Official Guide. In dit boek zijn vragen verwerkt die in voormalig GMAT-examens voorkwamen. Probeer deze vragen niet enkel juist te beantwoorden, maar probeer ook te achterhalen waarom een antwoord goed of fout is. Op deze manier leer je het meeste van iedere gemaakte vraag en boek je de meeste progressie.. Een andere manier om te oefenen met GMAT-problemen is met de online GMAT-cursus. Hiermee krijg je 6 maanden lang toegang tot 5.500 oefenvragen en kan je zelf oefentoetsen genereren. Ben je benieuwd de vele andere voordelen van de online cursus? Klik dan op deze link.