De vijfde GMAT-studiefase: Studie voor herkansing

De vierde GMAT-studiefase: Het GMAT-examen
10 september 2018
Welke literatuur te gebruiken als voormalig hbo-student?
8 oktober 2018

De vijfde GMAT-studiefase: Studie voor herkansing

Hopelijk kan je deze fase overslaan. Want de insteek van elke voorbereiding op de GMAT moet natuurlijk zijn dat je in één keer je gewenste score behaalt. Maar mocht je om wat voor reden dan ook de GMAT niet in een keer halen, dan is er gelukkig nog de mogelijkheid tot een herkansing. In de blog van deze week vertellen we je wat er allemaal bij deze studiefase komt kijken.

Official Score Report

Nadat je de GMAT hebt gemaakt ontvang je jouw ‘Official Score Report’. In dit rapport kan je voor zowel het Verbal- als Quantitative deel van het examen zien hoe je gepresteerd hebt. Je score wordt vaak als ‘percentile ranking’ gegeven. Stel je voor dat jouw ‘percentile ranking’ 40 is, dan betekent dit dat je de GMAT beter hebt gemaakt dat 40% van de deelnemers van de afgelopen 3 jaar. Je ziet niet alleen wat jouw score is, maar ook  hoe snel je de verschillende type vragen hebt gemaakt. Daarnaast zie je hoe  Je gepresteerd hebt op zowel de type vraag als de verschillende moeilijkheidsgraden.

Extra oefenen

Na het bestuderen van jouw ‘Official Score Report’, heb je meer inzicht verkregen in jouw verbeterpunten. Als resultaat hiervan weet je dus wat voor type vragen je nu extra zult moeten gaan oefenen voor een betere score. Wanneer je in jouw ‘Official Score Report’ afleest dat je de vragen gemiddeld niet binnen de twee minuten beantwoord, is het aan te raden om veel vragen te oefenen in ‘timed sets’. Op deze manier word je niet alleen beter in het beantwoorden van vragen, maar zal je de vragen uiteindelijk ook sneller kunnen beantwoorden.

Persoonlijke begeleiding

Wanneer je de GMAT al een keer hebt gemaakt, kan het moeilijk zijn om je score gericht te verbeteren. Het zijn immers de onderdelen die je moeilijk vindt die je waarschijnlijk moet verbeteren. Een efficiënte manier om je score te verhogen tijdens deze studiefase is het volgen van 1-op-1 begeleiding. Onder begeleiding van een docent die uitgebreide ervaring heeft met het oplossen van GMAT-vragen, ga je werken aan jouw verbeterpunten. Daarnaast krijg je instructies hoe je het beste zelf verder kunt studeren. Hierdoor kan in twee- of vier uur al enorm veel progressie geboekt worden. Onze partner GMAT Amsterdam biedt 1-op-1 begeleiding aan tegen een scherp tarief. Klik op deze link voor meer informatie.

Heb jij tijdens je eerste poging niet de gewenste score gehaald op de GMAT, en weet je niet zeker hoe nu verder te studeren? Vul dan het contactformulier in op deze pagina. We helpen je graag op de goede weg door gratis persoonlijk advies te geven.