De vierde GMAT-studiefase: Het GMAT-examen

De derde GMAT-studiefase: GMAT-strategie
27 augustus 2018
De vijfde GMAT-studiefase: Studie voor herkansing
24 september 2018

De vierde GMAT-studiefase: Het GMAT-examen

Nu je hebt geleerd om GMAT-vragen op te lossen en een timemanagementstrategie hebt aangenomen, is het tijd voor het echte werk: je gaat het GMAT examen maken. Je hebt misschien wel maanden naar deze dag uitgekeken. Om wat stress weg te nemen, vertellen we je in de blog van deze week alles wat je over het daadwerkelijke examen moet weten.

Praktische informatie

Inschrijven voor de GMAT doe je via de officiële website van ‘Graduate Management Admission Council’ (GMAC): www.mba.com. De kosten voor het maken van dit examen bedragen $250. Het is daarom wenselijk dat je in zo weinig mogelijk pogingen jouw gewenste score haalt. Maar ook omdat het niet toegestaan is om de GMAT vijf keer in een jaar- en acht keer in totaal te maken. Ben je na afloop niet tevreden met je score? Dan is het mogelijk om deze te laten verwijderen. Dit geef je dan ter plekke aan. De universiteit waar jij je aanmeldt kan deze score dan niet meer zien.

GMAT testlocatie

Hoewel je misschien zou verwachten dat je het GMAT-examen op een centrale locatie zou moeten maken, zijn er in Nederland vier testlocaties. Twee daarvan zijn in Amsterdam, de andere twee in Utrecht. Als je op deze link klikt kan je de exacte locatie van de testlocaties zien, zodat je de dichtstbijzijnde uit kunt kiezen.

Tijdens het GMAT examen

Het examen duurt in totaal drie en een half uur, waarin je twee pauzes van exact acht minuten krijgt. Tijdens de GMAT mag je helemaal geen hulpmiddelen gebruiken ,dus ook geen rekenmachine. Wel krijg je een ‘Notepad’ van de organisatie, hierop kan je aantekeningen noteren, en vervolgens weer uitwissen. Als het voor jouw toelating niet nodig is om het ‘Analytical Writing Assessment’ en ‘Integrated Reasoning’ te maken, kan je deze onderdelen simpelweg doorklikken.

Officiële score

Direct na afloop van de GMAT krijg je jouw onofficiële score te zien. Dit is de exacte score die je  voor het examen hebt behaald. Het is nu mogelijk om vijf universiteiten uit te kiezen waar jouw officiële score naartoe gestuurd wordt. Binnen 21 dagen ontvangen de universiteiten dan jouw score. Het is dus verstandig om hier met het plannen van jouw GMAT-examen rekening mee te houden.

 

Moet jij bijna jouw GMAT maken, maar weet je niet helemaal zeker of je er wel klaar voor bent? Vul dan het contactformulier in op deze pagina. We voorzien jou graag van gratis persoonlijk advies.