De derde GMAT-studiefase: GMAT-strategie

De tweede GMAT-studiefase: Het studeren
13 augustus 2018
De vierde GMAT-studiefase: Het GMAT-examen
10 september 2018

De derde GMAT-studiefase: GMAT-strategie

Heb jij je aan je studieplan gehouden? Heb je alle theorie doorgenomen en geoefend met GMAT-vragen? Goed, dan heb je de eerste twee studiefases met succes doorlopen. In de derde fase ga je een GMAT-strategie ontwikkelen. In de blog van deze week leggen we je precies uit hoe deze fase in elkaar steekt.

GMAT oefentoets

Als je de eerste twee studiefases hebt doorlopen ben je tenminste een maand aan het studeren. Als het goed is voelt het steeds comfortabeler aan wanneer je een GMAT-vraag voorgeschoteld krijgt. Het is nu de hoogste tijd om jouw niveau te testen. Dit kan je eenvoudig doen door een gratis GMAT-examen te maken op mba.com. Op deze website zijn in totaal twee gratis oefenexamens te vinden. Deze oefenexamens zijn een uitstekende representatie van het echte GMAT-examen omdat de oefentest, net als het echte examen, ‘Computer Adaptive’ is. Dit houdt in dat de vragen moeilijker worden naarmate je er meer correct hebt beantwoord.  Naast dat je een inzicht krijgt in jouw huidige niveau, is het maken van een oefentest ook een goede manier om jouw concentratie op de proef te stellen. Het echte examen duurt drie en een half uur. Het is wenselijk om hier gewend aan te raken.

Je hebt een timemanagementstrategie nodig!

Zoals we hiervoor hebben gezegd, is de test ‘Computer Adaptive’. Dit betekent dat je hoe dan ook vragen op het GMAT-examen tegen gaat komen die te moeilijk voor jou zijn. Of, om het in andere woorden te zeggen: je zult te weinig tijd hebben om de moeilijkste vragen op te lossen. Tijdens het examen heb je namelijk gemiddeld twee minuten de tijd om een vraag te beantwoorden. Daarnaast word je zeer zwaar gestraft voor de vragen die je niet beantwoordt en zul je een aanzienlijk lagere score behalen. Het is daarom essentieel dat je een timemanagementstrategie aanneemt, en je hier aan houdt.

Hoe kun je dit oefenen?

Het vaststellen van de juiste timemanagementstrategie is zonder hulp erg lastig. Simpelweg omdat je nog niet zoveel ervaring hebt met GMAT-problemen. Tijdens een Bootcamp word je geholpen met het ontwikkelen van een efficiënte timemanagementstrategie. Door te oefenen in timed sets worden jouw verbeterpunten blootgelegd en weet je exact op welke onderdelen jij nog moet verbeteren. Klik op deze link om meer informatie te lezen over de Bootcamp.

Zit jij na het maken van een eerste oefenexamen met je handen in het haar? Vul dan het contactformulier in op deze pagina. Wij voorzien je graag van persoonlijk advies, zodat je naar jouw gewenste score toe kunt werken.