De tweede GMAT-studiefase: Het studeren

De eerste GMAT-studiefase: de voorbereiding
30 juli 2018
De derde GMAT-studiefase: GMAT-strategie
27 augustus 2018

De tweede GMAT-studiefase: Het studeren

Tijdens de eerste fase van je GMAT voorbereidingen heb je gekozen bij welke universiteit(en) je wilt studeren.  Ook heb je uitgezocht welke vaardigheden je dient te beheersen wanneer je een bepaalde score op de GMAT wilt halen. Uiteindelijk heb je ook aan de hand van de score die jij op de GMAT wilt behalen een studieplan opgesteld. In de tweede studiefase staat hard werken centraal. In de blog van deze week vertellen we je hoe je te werk kunt gaan tijdens de studiefase.

Literatuur bestuderen

Ten eerste is het belangrijk dat je de theorie van de verschillende GMAT onderdelen gaat bestuderen. De kans is groot dat je voor het Quantitative-gedeelte van de GMAT flink wat uren de boeken in zult duiken. Voordat je de echte GMAT-problemen kunt aanpakken, is het verstandig om de basiskennis te vergaren door gebruik te maken van de Manhattan Bookset. In deze set studieboeken is alle benodigde theorie uitgebreid en stapsgewijs uitgelegd.

De vraagstelling leren beheersen

Naast het bestuderen van de theorie, is het ook verstandig om de vraagstelling van de GMAT te leren beheersen. De vragen op de GMAT zijn namelijk specifiek voor dit examen ontwikkeld. Hierdoor kan het maken van deze vragen in het begin wat onwennig aanvoelen. Bij ‘Data Sufficiency’ vragen hoef je niet het correcte antwoord te geven, maar wordt jou gevraagd om te toetsen of er voldoende informatie gegeven wordt om überhaupt een antwoord te kunnen formuleren. Het vereist dus een aangepaste benadering wanneer je de vragen voor ‘Data sufficiency’ probeert op te lossen. Er zijn een aantal manieren waarop je uitgebreid kunt oefenen met GMAT vragen, we noemen deze manieren hieronder.

Online oefenen

GMATINFO biedt een online GMAT cursus aan. Deze cursus is met name geschikt wanneer je zelf wilt bepalen op welke momenten je voor de GMAT studeert. Wanneer je deze cursus volgt, krijg je de beschikking over video’s waarin alle onderwerpen van het Verbal- en Quantitative gedeelte worden uitgelegd. Daarnaast is het met deze cursus mogelijk om met ruim 5.500 oefenvragen te oefenen, een eigen GMAT oefenexamen samen te stellen en je vooruitgang bij te houden.

Volgen van een cursus

De tweede optie is het volgen van een klassikale cursus. Onder begeleiding van een ervaren docent bestudeer je alle theorie en oefen je met GMAT vragen. Elke week heb je een les van een paar uur, waardoor je in een goed studeerritme blijft. Een groot voordeel van deze cursussen is dat je persoonlijk geholpen wordt door een docent met uitgebreide expertise van de GMAT-problemen. Het is mogelijk om voor de verschillende onderdelen van de GMAT een cursus te volgen én kun je deze cursussen tijdens verschillende fases van jouw voorbereiding starten. De cursussen die bij de tweede studiefase passen, zijn de Basic math-, de Quantitative-, en de Verbal course. Klik op deze link voor meer informatie over de verschillende cursussen.

Oefenen met de Official Guide

De derde manier om bekend te raken met de GMAT-vragen is door te oefenen met de Official Guide; een boek die onmisbaar is bij je voorbereidingen op de GMAT.. Het is aan te raden om dit boek te gebruiken in combinatie met een online- of klassikale cursus zodat je een optimale voorbereiding treft. In de Official Guide staan 900 officiële GMAT vragen die in eerdere GMAT-examens gebruikt zijn. Op  deze manier leer je de vraagstelling van de GMAT perfect kennen. Wel moet opgemerkt worden dat de theoretische uitleg niet alomvattend is. Je kunt de eerdergenoemde Manhattan Bookset raadplegen voor een uitgebreidere theoretische uitleg.

Twijfel je welke manier van studeren voor de GMAT het beste bij jou past? Vul dan het contactformulier in op deze pagina. We voorzien je graag van gratis persoonlijk advies.