Wat je wel- en niet moet meenemen naar het GMAT-examen

Concentratie
Zo verbeter je jouw concentratie tijdens het GMAT-examen
5 november 2018
Waarom een MBA of master in het buitenland?
3 december 2018

Wat je wel- en niet moet meenemen naar het GMAT-examen

Wanneer je goed hebt gestudeerd voor het GMAT-examen wil je natuurlijk dat alles ook vlekkeloos verloopt op de dag dat je het examen gaat maken. Daarom vertellen we je in de blog van deze week wat je wel en niet moet meenemen tijdens naar het GMAT-examen.

Waar je aan moet denken vóór het examen

Zorg dat je je enkele weken voordat je het examen wilt maken inschrijft voor de GMAT. Zo weet je zeker dat je op de gewenste datum de GMAT kunt maken. Schrijf je in met de naam die overeenkomt met de naam die op jouw paspoort staat. Het is verstandig dat je weet op welke locatie je de GMAT gaat maken. Het beste is om er zelfs een keer van tevoren heen te reizen. Zo weet je precies hoe je er moet. Plan je reis zo, dat je een half uur voordat het examen begint aanwezig bent op de locatie.

Woordenboeken en rekenmachines

Hoewel hier wat verwarring over bestaat, is het niet toegestaan om een woordenboek of een rekenmachine mee te nemen naar het GMAT-examen. Tijdens het Integrated Reasoning (IR) gedeelte van de GMAT is er wel een digitale rekenmachine beschikbaar op de computer. Deze mag je enkel tijdens het IR-gedeelte gebruiken.

Wat mag je niet meenemen

Het is niet toegestaan om eten en drinken tijdens het examen. Je kunt dit wel in je kluisje opbergen en tijdens de twee pauzes die je hebt nuttigen. Het is ook niet toegestaan om mobiele telefoons, jassen, oordoppen, horloges, lippenbalsem of diverse elektronische apparaten mee naar binnen te nemen. Zoals je ziet zijn de regels best streng.

Checklist

Om het voor jou eenvoudiger te maken zetten we alles op een rijtje wat je niet moet vergeten wanneer je de GMAT gaat maken:

  • Schrijf je op tijd in voor de GMAT.
  • Gebruik bij je inschrijving je volledige officiële naam.
  • Controleer van tevoren hoe je bij de testlocatie komt.
  • Neem een geldige ID-kaart of paspoort mee.
  • Print de bevestigingsmail van Pearson Vue uit en neem deze mee.

Omdat de regelgeving van d GMAC kan veranderen, adviseren we je om op www.mba.com te controleren welke spullen je wel en niet mee mag nemen.