Het GMAT-examen wordt korter: wat heeft dit voor gevolgen?

GMAT-cursus
De voordelen van een GMAT-cursus
28 maart 2018
Presenteren doe je zo
24 april 2018

Het GMAT-examen wordt korter: wat heeft dit voor gevolgen?

Vanaf 16 april 2018 heb je 30 minuten korter de tijd om de GMAT te maken. In de oude situatie kreeg een deelnemer vier uur de tijd om de GMAT af te ronden. Vanaf 16 april is dit dus drie en een half uur. Deze verandering roept natuurlijk vragen op. In de blog van deze week leggen we jou uit wat er verandert en welke gevolgen het voor jou heeft.

Wat verandert er?

Zoals gezegd krijg je in de nieuwe situatie 30 minuten minder de tijd om het GMAT-examen af te ronden. Maar ook de inhoud van het examen verandert. Zowel het Quantitative als het Verbal gedeelte van de GMAT is ingekort. Doordat er minder vragen zijn, krijg je ook korter de tijd. In de nieuwe situatie krijg je 31 Quantitative vragen die je in 62 minuten moet beantwoorden. In de oude situatie waren dit 39 vragen in 75 minuten.  Bij het Verbal gedeelte moet je 36 vragen beantwoorden in 65 minuten, in de oude situatie waren dit 41 vragen in 75 minuten. Er zijn geen veranderingen aangebracht in het Analytical Writing Assessment en Integrated Reasoning. Naast de inhoudelijke verandering, zijn er ook een aantal instructies verkort.

Waarom is de indeling van de GMAT veranderd?

De GMAC levert een continue inspanning om de kwaliteit van de GMAT te verhogen. Zo proberen ze om het zelfvertrouwen van de kandidaten te verhogen door een zo gestroomlijnd mogelijk examen aan te bieden. Uit onderzoek van de GMAC is gebleken dat er een groot aantal vragen niet wordt ingevuld, of dat deelnemers gokken bij het geven van een antwoord. Door het examen in te korten hoopt de GMAC dit probleem op te lossen.

Wat zijn de gevolgen van de verandering?

Het korter maken van de GMAT is erop gericht om de deelnemers meer zelfvertrouwen te geven. Ook hoopt de GMAC op deze manier een gebruiksvriendelijkere testomgeving te creëren. Doordat de gemiddelde tijd per vraag en het algoritme dat de score bepaalt niet verandert, heeft de ingekorte examentijd geen impact op je score. Heb je nu al een GMAT-examen gepland dat na 16 april plaatsvindt? Houd er dan rekening mee dat dit examen al volgens de nieuwe opzet zal worden afgenomen.