De voordelen van een GMAT-cursus

mba-programma
De meeste prestigieuze MBA-programma’s
15 maart 2018
Het GMAT-examen wordt korter: wat heeft dit voor gevolgen?
11 april 2018

De voordelen van een GMAT-cursus

GMAT-cursus

Vele studenten volgen een voorbereidingscursus voor de GMAT. Maar wat is het nut hier eigenlijk van? In de blog van deze week geven we zeven voordelen van het volgen van zo’n cursus. Daarnaast vertellen wanneer en waar je het beste een cursus kan volgen.

1. Behaal je gewenste score

Dit is natuurlijk het grootste voordeel. Volgens gegevens van MBA, de organisatie achter de GMAT, heeft 50% van de personen die een hogere score dan 500 heeft gehaald professionele hulp ingeschakeld tijdens de voorbereiding. Moet je een score halen die hoger is dan 500? Dan is het verstandig om een voorbereidingscursus te volgen.

2. Ga gestructureerd te werk

Er zijn oneindig veel boeken en oefenvragen voor de voorbereiding op de GMAT. Zelfs het vinden van de juiste boeken kan een flinke klus zijn, laat staan hoeveel werk het is om deze boeken door te nemen. Door een cursus te volgen creëer je orde in de onderdelen die je moet beheersen. Want je leert de onderdelen stapsgewijs, waardoor je ook nog eens op efficiënte manier te werk gaat.

3. Krijg uitleg van een ervaren docent

De cursussen worden gegeven door ervaren docenten die beschikken over uitgebreide kennis over de GMAT. Hierdoor kunnen ze jou de beste tips and tricks geven. Daarnaast heeft het overgrote gedeelte van de docenten zelf een hoge GMAT-score gehaald. Waardoor zij als geen ander begrijpen tegen welke problemen jij aanloopt.

4. Goede investering

Het klinkt misschien tegenstrijdig, maar het volgen van een GMAT-cursus is een goede investering. Je kan er zelfs geld mee besparen. Wanneer je niet in een keer de juiste score haalt, zal je de GMAT opnieuw moeten maken. Dit brengt hoge kosten met zich mee, het GMAT-examen kost namelijk $250. Wanneer je door het volgen van een cursus de GMAT in een keer haalt kan je dus geld besparen.

5. De cursus die bij jouw situatie past

Er zijn vele verschillende voorbereidingscursussen. Zo kan je groepslessen volgen waarin alle theorie wordt besproken en waar je oefent met vragen. Dit is handig wanneer je jouw basiskennis wil vergroten en bekend wil raken met de GMAT. Ben je al verder in je voorbereiding en ga je de GMAT al bijna maken? Dan kan je met 1-op-1 begeleiding de laatste puntjes op de i zetten.

6. Geef je zelfvertrouwen een boost

De horrorverhalen die de rondte doen over de GMAT maken vele studenten nerveus. De enorme hoeveelheid informatie die beschikbaar is op internet kan ervoor zorgen dat je door de bomen het bos niet meer ziet. Maar door het volgen van een cursus krijgt je zelfvertrouwen een boost, en kan worden alle zenuwen weggenomen.

5. Time-management

De GMAT is niet alleen lastig omdat de vragen moeilijk zijn. Je moet de vragen namelijk ook binnen een bepaalde tijd maken. Bij het Quantitative en Verbal gedeelte heb je gemiddeld twee minuten om een vraag te beantwoorden. Om hier zo goed mogelijk mee om te gaan, is het wenselijk om een time-management strategie aan te nemen. Hoe je dit doet wordt haarfijn uitgelegd tijdens een voorbereidingscursus.

Wanneer moet ik een GMAT-cursus volgen?

Een voorbereidingscursus kan je tijdens verschillende fases in je voorbereiding volgen. Helemaal aan het begin om je algemene kennis te verbreden. Maar het kan ook zijn dat je liever in korte tijd wordt klaargestoomd voor het examen. Als je op deze link klikt zie je in welke fase wat voor type cursus wordt aangeraden.

Heb je interesse in een voorbereidingscursus? Kijk dan op www.gmatamsterdam.com. Op deze website kan je de cursus vinden die bij jouw situatie past.