Je GMAT score verbeteren na de eerste poging?

integrated reasoning
Het belang van Integrated Reasoning (IR) vaardigheden
17 december 2018
Waarom kiezen universiteiten ervoor om de GMAT te gebruiken?
14 januari 2019

Je GMAT score verbeteren na de eerste poging?

Heb jij de GMAT al afgelegd en heb je niet de gewenste score behaald voor de toelating tot een door jou gekozen studie? Of heb je al wel een goede score behaald maar wil je een betere score om uit te blinken bij de toelatingscommissie van de studie naar jouw keuze? Door extra voorbereidingen en te focussen op de test onderdelen waar je minder goed op scoort kan je ervoor zorgen dat je de volgende keer dat je het GMAT examen maakt een hogere score zal halen. In de blog van deze week leggen we jou uit hoe je dit het beste kunt doen.

Enhanced score report

Wanneer je de GMAT al een keer hebt afgelegd weet je hoe hoog jouw totaalscore is en hoeveel hoger jouw score moet worden om aangenomen te worden bij je studie. De totaalscore is gebaseerd op de Quantitative- en Verbal onderdelen van de test. In je score report kun je zien hoeveel je gescoord hebt op deze losse secties. Wil je echter meer informatie hebben over jouw score op specifieke vragen of ben je benieuwd naar jouw timemanagement? Vraag dan het enhanced score report (ESR) aan. In dit score rapport kun je vinden hoe goed je vragen van verschillende typen hebt beantwoord, hoe jouw tempo van het beantwoorden van de vragen was en kun je vinden welke onderdelen van de test meer van jouw focus vragen. Aan de hand van deze informatie kun je een specifieker voorbereidingsplan maken.

Nieuw GMAT studieplan

Nu je meer inzicht hebt verkregen in welke GMAT onderdelen jij nog kunt en wilt verbeteren, is het tijd om een studieplan te maken. Ga je eerst studeren voor de specifieke onderdelen van de verschillende GMAT secties? Of is het nodig om eerst nog aan de basis te werken zoals je Engelse woordenschat of je kennis over rekenkundige bewerkingen? Wanneer je het lastig vindt om te bepalen op welke onderdelen je wilt gaan focussen en hoe jouw studieplan eruit moet komen te zien, schakel dan hulp in van een GMAT expert. Bij GMAT Amsterdam kan je bijvoorbeeld een vrijblijvend gratis adviesgesprek aanvragen.

Studeren voor een hogere GMAT score

Nu je een nieuw studieplan hebt gemaakt en je weet welke onderdelen je extra aandacht gaat geven is het tijd om de theorie opnieuw te bekijken en, heel belangrijk, nieuwe oefenvragen te maken. Zorg dat je beschikt over een groot aantal oefenvragen zodat je continu nieuwe oefenopgaven kunt maken die je nog niet eerder hebt gezien. Met een online GMAT cursus krijg je uitgebreide uitleg aan de hand van verschillende video’s én krijg je toegang tot meer dan 5500 oefenvragen. Bovendien kan je zelf oefentesten genereren zodat je zeker weet dat je vragen oefent van het niveau dat jij wilt behalen. Daarnaast is het met deze cursus mogelijk om je progressie duidelijk bij te houden. Wil je meer informatie over de online cursus? Bekijk deze hier.

1 op 1 begeleiding

Heb je na zelf gestudeerd te hebben nog steeds het gevoel dat je niet genoeg progressie maakt? Dan kan het verstandig zijn om 1 op 1 begeleiding te nemen. Een GMAT expert helpt jou dan met het behalen van een hogere score op specifieke onderdelen. Wil je meer weten over 1 op 1 begeleiding? Klik dan hier.