De GMAT software is geüpdatet!

werkervaring
De waarde van werkervaring voor het volgen van een MBA
15 mei 2018
Is het nodig om Verbal te oefenen wanneer Engels je moedertaal is?
18 juni 2018

De GMAT software is geüpdatet!

gmat software

Wanneer je begint met je voorbereiding op de GMAT zijn er verschillende manieren waarop je dit kan doen. Een van de manieren is door gebruik te maken van de online software die beschikbaar is. De Graduate Management Admission Council (GMAC) heeft de welbekende GMAT software geüpdatet.  De software bestaat uit officiële GMAT vragen en helpt je verbeteren tijdens je voorbereiding doordat je kan oefenen met representatieve vragen. In de blog van deze week leggen we uit wat de GMAT-software precies is, en wat er veranderd is.

Waarom gebruik je de GMAT software?

Met de software van de GMAC kan je echte oefenexamens maken. Door de GMAT-testervaring na te bootsen, krijg je inzicht in hoe het GMAT-examen eruitziet. Hierdoor maak je het echte examen met meer vertrouwen. Daarnaast krijg je na het afronden van het examen inzicht in de onderdelen die je nog kan- en moet verbeteren. De software is ontwikkeld door de organisatie die ook het echte examen ontwikkeld. Doordat hetzelfde scoringsalgoritme- en voormalig vragen van het GMAT-examen wordt gebruikt, is dit het meest representatieve manier om het GMAT-examen te oefenen. Tot slot is de GMAT-software gedeeltelijk gratis

Waar bestaat de software uit?

Het eerste pakket van de software is gratis. Genaamd de Free GMAT Official starter kit + Practice exam 1 & 2. Zoals de naam doet vermoeden bestaat dit pakket uit twee gratis oefenexamens. Daarnaast bestaat het eerste pakket uit 30 Quantitative, 45 Verbal en 15 Integrated Reasoning vragen en antwoorden. Je kan dit pakket uitbreiden door GMAT Official Practice exams 3 & 4 of -5 & 6 aan te schaffen. Deze pakketten bestaan beide uit 2 additionele oefenexamens, en kosten $49,99 per pakket. Tot slot is het GMAT Official Practice Questions pakket beschikbaar. Voor $29,99 krijg je de beschikking of 404 echte GMAT vragen en antwoorden.

Wat is er veranderd?

De GMAT-software heeft een compleet nieuwe interface gekregen. Hierdoor ben je als gebruiker in staat om de reviews van gemaakte examens langer te bewaren. Met de nieuwe interface kom je eenvoudiger in contact met de GMAC als je een vraag hebt. Ook is het nu mogelijk om het examen te pauzeren. Hoewel dit niet mag tijdens het echte GMAT-examen, kan het van pas komen als je bijvoorbeeld naar het toilet moet. Daarnaast zijn de oefenexamens aangepast aan de nieuwe opzet van de GMAT, waarin je minder vragen hoeft te maken. Tot slot is het nu mogelijk om met meerdere devices gebruik te maken van de GMAT-software. Dit geeft de gebruiker vooral meer flexibiliteit. Je kan nu echt zelf beslissen wanneer je wil oefenen, ongeacht waar je bent.