Is het nodig om Verbal te oefenen wanneer Engels je moedertaal is?

gmat software
De GMAT software is geüpdatet!
4 juni 2018
Manhattan Bookset
De Manhattan Bookset voor de GMAT
2 juli 2018

Is het nodig om Verbal te oefenen wanneer Engels je moedertaal is?

Het is een vraag die velen zichzelf stellen. Stel je hebt in het buitenland gestudeerd, of Engels is je eerste taal, is het dan wel nodig om te studeren voor het Verbal gedeelte van de GMAT? Het antwoord op die vraag is ja. Want beschikken over een ruime woordenschat en in staat zijn om zinnen grammaticaal correct te schrijven is niet voldoende om goed te scoren op het Verbal gedeelte. In de blog van deze week leggen we uit waarom het belangrijk is om goed voor het Verbal gedeelte te studeren, zelfs wanneer Engels je moedertaal is.

De vraagstelling

De vragen die op de GMAT gesteld worden zijn speciaal voor het examen ontworpen en wijken af van de vragen die op tentamens op de universiteit gesteld worden. Hierdoor is de kans groot dat je niet eerder vergelijkbare vragen bent tegengekomen. De vragen van het Verbal gedeelte uit het GMAT examen, testen niet alleen jouw beheersing van de Engelse taal, maar ook jouw vermogen om logisch te redeneren. Zorg dat je niet voor een verrassing komt te staan tijdens het examen en bereid je goed voor. De enige manier om de vraagstelling onder de knie te krijgen is door te oefenen. oefening baart immers kunst.

De onderwerpen van de aanvragen

Naast de afwijkende vraagstelling, zijn de vele onderwerpen van de vragen iets wat studenten vaak als lastig ervaren. Zelfs iemand die vloeiend Engels spreekt kan hier moeite mee hebben. Zoals je misschien weet, zijn de vragen van het Verbal gedeelte onderverdeeld in drie onderwerpen, namelijk: sentence correction, critical reasoning en reading comprehension. Binnen het onderwerp critical reasoning zijn er zeven verschillende type vragen die gesteld kunnen worden. Zo kan Jou bijvoorbeeld worden gevraagd om een bepaald onderwerp te analyseren. Omdat er zo veel verschillende onderwerpen aan bod komen, is het verstandig om dit uitgebreid te oefenen. Door te oefenen raak je namelijk bekend met verschillende soorten onderwerpen en zal je in staat zijn om het type vraag te herkennen tijdens het GMAT-examen.

Omgaan met de tijdsdruk

Het derde aspect dat de GMAT moeilijk maakt, is dat er een bepaalde tijde beschikbaar wordt gesteld om de vragen te beantwoorden. Gemiddeld krijg je namelijk twee minuten de tijd om een vraag te beantwoorden. Daarbovenop wordt er na iedere vraag die je correct beantwoordt, een moeilijkere vraag gesteld. Dit is een facet van de GMAT waar deelnemers moeite mee hebben. Daarnaast is dit het onderdeel van de GMAT dat het lastigst is Mee te oefenen vanuit een boek. We raden je aan om veel te oefenen met het tijdselement van het GMAT examen. Tijdens een voorbereidingscursus wordt de tijdsdruk uitgebreid besproken en zal je oefenen met vragen die in een bepaalde tijd afgerond dienen te worden. Na afloop van de cursus zal je in staat zijn om een timemanagement strategie te formuleren!

We kunnen dus concluderen dat zelfs wanneer Engels je moedertaal is, je een hoop moet oefenen voor het Verbal gedeelte. Want alleen wanneer je oefent leer je de vraagstelling kennen en herken je tot welk onderwerp de vraag behoort. Daarnaast kan je tijdens een voorbereidingscursus een time management strategie aanmeten.