Hoe train je het tijdsaspect van het GMAT onderdeel ‘begrijpend lezen’?

Online oefenen voor de GMAT
17 januari 2018
mba
Redenen om een MBA te volgen
22 februari 2018

Hoe train je het tijdsaspect van het GMAT onderdeel ‘begrijpend lezen’?

Vind je het lastig om de Verbal sectie van de GMAT test binnen de gegeven tijd af te krijgen? Doe je veel te lang over het Reading Comprehension deel en verlies je daarmee tijd voor een ander onderdeel? Dan zou het je kunnen helpen om jezelf te trainen in het sneller lezen en begrijpen van een Engelse tekst. In deze blog geven we je tips over hoe je hier het beste mee kunt oefenen.

 

 1. Veel lezen

Veel GMAT deelnemers ervaren moeite met het Verbal onderdeel waarbij begrijpend lezen belangrijk is; het Reading Comprehension onderdeel. Het kan lastig zijn om in een korte tijd veel tekst in het Engels te lezen en daar informatie uit te filteren om vervolgens de vragen juist te beantwoorden. Door veel te oefenen met het lezen van Engelse teksten die vergelijkbaar zijn met de teksten van de GMAT zal je merken dat jouw leessnelheid zal verbeteren. Lees iedere dag minimaal een half uur een GMAT tekst of non-fictie van het zelfde type als in de test.

 

2. Een tekst ‘scannen’

Lees op het examen een nieuwe tekst altijd eerst globaal door; scan de informatie en probeer te begrijpen waar de tekst over gaat. De details van een tekst zijn in eerste instantie niet belangrijk. Wanneer je de tekst ‘scant’ en een detail tegen komt, probeer dan snel te begrijpen waar het over gaat en onthoud waar je deze informatie later terug kunt vinden in de tekst. Op deze manier bespaar je tijd wanneer de vragen niet over deze details in de tekst gaan.

 

3. Juiste informatie zoeken

De informatie die in de teksten van het Reading Comprehension onderdeel wordt gegeven, wordt in de teksten vaak herhaald. Zo maakt de auteur meestal eerst een statement en geeft vervolgens een voorbeeld waarna onderbouwd wordt waarom dit voorbeeld het statement ondersteund. Om deze reden is het belangrijk dat wanneer je begrijpt waar een passage van de tekst over gaat, het niet nodig is om in dat deel van de tekst nog opzoek te gaan naar hele nieuwe informatie. Lees de tekst verder globaal door totdat je nieuwe informatie tegen komt en jij je op die nieuwe informatie kunt focussen.

 

4. Oefenen!

Blijft het zelfs na het oefenen lastig voor je om sneller te lezen? Accepteer dan dat dit waarschijnlijk iets is waar jij moeite mee blijft houden. Alle GMAT deelnemers hebben wel moeite met één van de vaardigheden die nodig is voor het maken van het GMAT examen. Blijf oefenen met sneller lezen, maar probeer ook je snelheid voor het sentence correction deel te oefenen. Op deze manier zal je meer tijd over houden voor het onderdeel dat meer van je begrijpend lezen vaardigheden vergt.

Aan de hand van deze tips zal je merken dat de snelheid van jouw begrijpend lezen snel vooruit zal gaan! Zou je het fijn vinden om hulp te  krijgen bij dit onderdeel van het examen? Bekijk dan de GMAT Verbal course bij GMAT Amsterdam of neem deel aan een gratis introductie les!