Online oefenen voor de GMAT

4 tips tegen paniek tijdens het maken van de GMAT
3 januari 2018
Hoe train je het tijdsaspect van het GMAT onderdeel ‘begrijpend lezen’?
31 januari 2018

Online oefenen voor de GMAT

Er is grenzeloos veel online oefenmateriaal te vinden voor het GMAT examen. Zoveel dat het soms lastig te beoordelen is of het oefenmateriaal representatief is. In de blog van deze week helpen we je door een selectie te maken van kwalitatief hoogstaand oefenmateriaal, zodat jij je goed kan voorbereiden op het GMAT examen.

 

GMAT boeken

Het is aan te raden om het online studiemateriaal te gebruiken als aanvulling op de meest gebruikte boeken. Dit zijn de Manhattan Bookset en de nieuwste versie van de Official Set. In de Manhattan Bookset vind je een alomvattende theoretische uitleg van het Verbal- en Quant gedeelte van de GMAT. Ook is in deze boeken een ruime selectie aan oefenvragen te vinden. The main focus in the Official Set are the practice questions.

 

Officiële GMAT oefenexamens

Op de officiële website www.mba.com is het mogelijk om de GMATPrep software te downloaden. Gebruik hiervan is zeer waardevol tijdens de voorbereiding op het GMAT examen. Het softwarepakket bevat twee volledige GMAT examens. Door deze twee tests te maken wordt het voor jou duidelijk hoever je bent in jouw voorbereiding. Daarnaast vind je in het softwarepakket 90 oefenvragen met antwoorden en uitleg. Door de twee examens en de oefenvragen te maken wordt de structuur en vraagstelling van de GMAT duidelijk voor jou. Hierdoor zal je zelfverzekerder en beter voorbereid aan het daadwerkelijke GMAT examen beginnen.

 

Betaalde GMAT software

Als aanvulling op de gratis GMATPrep software kan je de Exam- en Question Pack kopen. Als je beide pakketten combineert krijg je in totaal beschikking over twee volledige GMAT examens en 494 oefenvragen met antwoorden en uitleg. Wanneer je zeker wilt weten of je genoeg materiaal hebt om te oefenen, wordt dit pakket aangeraden. Het grote voordeel van de GMATPrep software is dat het door de officiële organisatie van de GMAT (GMAC) gemaakt is. Hierdoor zijn de vragen gegarandeerd representatief. Via deze link kun je het combinatiepakket kopen.

 

Gratis GMAT online oefenmateriaal

Studeer je liever met flashcards? Deze kan je gratis downloaden op www.gmatclub.com. Daarnaast wordt op deze website ook de mogelijkheden gegeven om tests en boeken te downloaden. Op www.beatthegmat.com vind je veel studenten die zich net als jij voorbereiden op de GMAT. Als gratis member kun je vragen stellen aan de community en studiemateriaal downloaden. Bij beide platformen moet je in gedachten houden dat het studiemateriaal gedateerd kan zijn. Daarnaast zijn er geen garanties dat het studiemateriaal representatief is

 

De beste GMAT voorbereiding

Door het volgen van een voorbereidingscursus bereid je het beste voor op het GMAT examen. Met het volgen van een dergelijke cursus bespaar je veel tijd doordat je gericht te werk gaat. Daarnaast is er veel aandacht voor strategie en timemanagement, iets wat zeer lastig is om zelf thuis aan te leren. Klik hier voor meer informatie en de kosten van GMAT voorbereidingscursussen.