Wat is er nieuw in de Official Guide 2019?

Manhattan Bookset
De Manhattan Bookset voor de GMAT
2 juli 2018
De eerste GMAT-studiefase: de voorbereiding
30 juli 2018

Wat is er nieuw in de Official Guide 2019?

Official Guide 2019

Elk jaar brengt de Graduate Management Admission Council (GMAC) een nieuwe versie uit van het studieboeken voor de GMAT. In de blog van deze week vertellen we wat je over het algemeen kunt verwachten van de Official Guide, en wat er is veranderd in de nieuwste versie.

De Official Guide

Met hulp van de Official Guide raak je bekend met de unieke vraagstelling van de GMAT. Ieder onderwerp van de GMAT wordt in dit boek kort geïntroduceerd. Wanneer je klaar bent met het lezen van de introductie, kun je direct beginnen met het oefenen van de vragen. In de Official Guide vind je uitsluitend vragen uit voormalig GMAT-examen; In totaal zijn dit er 900. Dit is het enige studiemateriaal waar je officiële GMAT vragen zult vinden. Om deze reden staat de Official Guide zo hoog  aangeschreven. Oefenen met dit boek wordt gezien als een essentieel onderdeel van je voorbereiding op het GMAT examen. Het enige nadeel  van dit boek is de beknopte theoretische uitleg Die wellicht niet genoeg informatie geeft.

Wat is er nieuw?

Zoals eerder gezegd, kun je in de Official Guide 2019 ruim 900 oefenvragen vinden. Van deze vragen zijn er 130 niet in eerdere versies gebruikt. Dit betekent dat 15% van de content compleet nieuw is. Vanaf dit jaar zijn de vragen niet alleen geordend per onderdeel, maar ook naar moeilijkheidsgraad. Dit betekent dat naarmate je meer vragen hebt gemaakt, deze steeds moeilijker worden.

Online studeerplatform

Wanneer je de Official Guide 2019 aanschaft, krijg je ook een jaar lang toegang tot het online studeerplatform. Binnen deze omgeving is het mogelijk om vragen van het gewenste onderwerp te oefenen en je eigen oefen sets te maken. Op deze manier kun je je huidige niveau meten en weet je na afloop welke onderwerpen nog meer oefening nodig hebben. Daarnaast is het ook mogelijk om 66 Integrated Reasoning vragen te maken.

Moet je de Official Guide 2019 kopen?

Zoals eerder gezegd is oefenen met de Official Guide een essentieel onderdeel van je voorbereiding op de GMAT. Wanneer je de nieuwste versie koopt, weet je zeker dat je de meest representatieve vragen oefent. Daarnaast is het boek aangepast aan de laatste wijzigingen aan de GMAT. Daarom is het verstandig om de Official Guide 2019 aan te schaffen. Echter, volstaan versies tot en met 2016 ook.

Voordelen van de Official Guide

Onderstaand vind je een lijst met de voornaamste voordelen van de Official Guide:

  • Helpt je om bekend te raken met GMAT-vragen;
  • Diagnostische toets inbegrepen;
  • 900 echte GMAT-vragen;
  • 130 nieuwe oefenvragen;
  • Oefenen met IR en AWA;
  • Toegang tot de online leeromgeving.