GMAT voorbereiding: wanneer begin ik?

Essentiële tools & literatuur
26 juli 2017
AWA en IR
Het belang van het AWA en IR deel van de GMAT
9 augustus 2017

GMAT voorbereiding: wanneer begin ik?

Voorbereiding GMAT

Dit is een vrij lastig te beantwoorden vraag, aangezien er geen vastgesteld startpunt is voor wanneer je moet beginnen met de voorbereiding op het GMAT examenEen studeerperiode van vier- tot tien weken is het algemene advies. Gedurende deze periode zal je gemiddeld 16 uur per week studeren. Al is dit sterk afhankelijk van jouw huidige kennis en skills, maar ook van de tijd die beschikbaar is voor aanvang van het GMAT examen of de aanmelddata voor jouw studie. In dit blog zullen we alles bespreken waar je rekening mee dient te houden wanneer je je voorbereidt op het GMAT examen.

Zelfstudie versus GMAT voorbereidingscursus

Kiezen voor een GMAT voorbereidingscursus kan vrij duur uitpakken. Maar anderzijds, elke keer dat je het GMAT examen maakt kost het je $250. Daarnaast kan je het GMAT examen enkel vijf keer per jaar maken en slechts acht keer in totaal. Dus kiezen voor een voorbereidingscursus zou je uiteindelijk zowel tijd als geld kunnen besparen. Al helemaal wanneer je niet veel tijd hebt voor je GMAT examen is het kiezen voor een voorbereidingscursus nuttig, omdat je hier leert hoe je het examen efficiënter kan benaderen. Wanneer je écht krap in de tijd zit, is een GMAT bootcamp een uitkomst, waarbij je in vier intensieve dagen volledig klaargestoomd wordt voor het GMAT examen.

Wachttijd na het examen

Een ander punt om in het achterhoofd te houden is dat het verwerken van jouw GMAT score, en deze naar de door jou aangegeven instituten te sturen, ook tijd kost. Direct na het GMAT examen ontvang je jouw onofficiële GMAT score. Er zijn universiteiten waar deze score bij de aanmelding voldoende is, maar dit is niet bij elke universiteit het geval. Op de dag van jouw GMAT examen kan je maximaal vijf instituten kiezen waar jouw GMAT score gratis naartoe verstuurd wordt. Belangrijk hierbij is dat het tot 20 kalenderdagen kan duren voordat de score verstuurd is. Deze tijdspanne is van invloed bij het inplannen van jouw GMAT examen.

Ken de toelatingsdata

Kijk van tevoren goed voor welke datum je jezelf dient in te schrijven bij de studie van jouw keuze. In de meeste gevallen is dit iets eerder dan je verwacht. Wanneer je de datum weet, is het belangrijk om het GMAT examen ruim daarvoor in te plannen. Dit is niet alleen nodig om je goed voor te bereiden, maar ook met het oog op een mogelijke herkansing. De GMAT mag je namelijk slechts eens in de zestien kalenderdagen maken.