Essentiële tools & literatuur

Zo wordt jouw GMAT score bepaald
19 juli 2017
Voorbereiding GMAT
GMAT voorbereiding: wanneer begin ik?
2 augustus 2017

Essentiële tools & literatuur

Wanneer je voor het GMAT examen aan het voorbereiden bent, zal een beetje je wiskunde skills bijspijkeren waarschijnlijk niet voldoende zijn. Maar wat is nou wel van belang om je goed op de GMAT voor te bereiden? In dit blog zal de nadruk liggen op essentiële tools en literatuur op het gebied van GMAT voorbereiding.

Manhattan Bookset

Als toevoeging op de Official Guide, wordt ook de Manhattan Bookset aangeraden. In deze boeken zijn meer dan 900 oude GMAT vragen te vinden. Je zult je misschien afvragen waarom je deze set zou moeten aanschaffen wanneer je ook al de Official Guide hebt gekocht. De reden is dat de Official Guide zich beperkt tot de uitleg van de theorie. Deze zijn goed om mee te oefenen, maar de Manhattan Strategy guides zullen jou helpen de theorie die je tijdens het Quantitative deel van het GMAT examen dient toe te passen, beter te begrijpen.

GMAT Official Guide & Official Set

Dit is een absolute aanrader. De GMAT Official Guide bestaat uit zowel vragen als antwoorden, die een goede afspiegeling bieden van de verschillende vraagsoorten tijdens het GMAT examen. Deze vragen zijn echte ‘gepensioneerde’ vragen, en daarom de beste manier om je op het GMAT examen voor te bereiden.

Wanneer je echter een hogere score ambieert, adviseren we om te kiezen voor de Official Set. Deze bestaat uit onder andere de Official Guide, maar ook twee extra boeken specifiek voor het Quant en Verbal deel van de GMAT. In deze boeken staan nog eens 300 extra oefenvragen en antwoorden.

Online Question Bank

Heb je de Official Guides aangeschaft? In de kaft van deze boeken zal je een unieke code vinden die je toegang verschaft tot een online database met GMAT vragen. Hier vind je bijvoorbeeld ook extra vragen betreffende het Integrated Reasoning gedeelte van het examen. Ook kan je dezelfde vragen oefenen die in het boek staan. Het verschil is dat je in deze Online Question Bank ook eigen vragenlijsten kan samenstellen, zo kan je vragen oefenen op een manier die het beste voor jou werkt.

GMAT voorbereidingssoftware

Naast de gratis GMAT voorbereidingssoftware (die beschikbaar is van mba.com), raden we aan om het GMATPrep Question Pack te gebruiken. Dit softwarepakket bestaat uit 404 extra vragen die in geen enkel ander voorbereidingsmateriaal voorkomen. Hiernaast zou je  kunnen uitbreiden met het GMATPrep Exam Pack. Dit pakket biedt niet alleen 90 oefenvragen, maar ook twee volledige examens. Dit Exam Pack biedt zelfs inzicht in de fouten die je maakt tijdens de oefenexamens, ook van de gratis examens die je kan downloaden van mba.com. Beide genoemde softwarepakketten zijn zeker aan te raden. Voor de meest complete voorbereiding kan het Combi Pack aangeschaft worden, bestaande uit zowel het Exam als het Question pack.