De veranderde GMAT benchmark

Waarom kiezen universiteiten ervoor om de GMAT te gebruiken?
14 januari 2019
Wanneer kies je voor een MBA?
11 februari 2019

De veranderde GMAT benchmark

GMAT benchmark

In een eerdere blog schreven we dat het aantal vragen en de tijd die je krijgt om deze op te lossen is aangepast. Wanneer je de GMAT maakt is het belangrijk dat je weet in welk tempo je vragen moet beantwoorden. Dit doe je met behulp van een timemanagementstrategie en een GMAT benchmark. In de blog van deze week focussen we ons vooral op laatstgenoemde.

Het nieuwe aantal vragen

Om je geheugen op te frissen herhalen we het aantal vragen waaruit de GMAT nu bestaat. Tijdens het Verbal gedeelte moet je 36 vragen beantwoorden in 65 minuten. Het Quantitative gedeelte bestaat uit 31 vragen. Je krijgt 62 minuten de tijd om deze vragen te beantwoorden.

Een benchmark, wat is dit?

Het is belangrijk dat je alle vragen van de GMAT beantwoord. Je wordt namelijk zwaar gestraft wanneer je dit niet doet. Met behulp van de benchmark heb je controle over het tempo waarop je de vragen op de GMAT beantwoord. Daarnaast vormt de benchmark de basis van een timemanagementstrategie. Zo’n strategie heb je nodig omdat je hoe dan ook vragen op de GMAT tegenkomt die je niet binnen de beschikbare tijd kunt beantwoorden.

Hoe ziet de GMAT benchmark eruit?

In de GMAT benchmark kun je zien hoeveel vragen je beantwoord zou moeten hebben, gedurende het GMAT-examen vordert. Voor alle vragen die je op het Quantitative gedeelte tegenkomt heb je gemiddeld 2 minuten om een antwoord te geven. Zoals je in de benchmark  kunt zien resulteert dit in een gelijk verdeelde benchmark. Bij het Verbal gedeelte zit dit echter anders. Voor ‘sentence correction’ vragen heb je anderhalve minuut om een antwoord te geven. Voor ‘critical reasoning’ en ‘reading comprehension’ vragen heb je gemiddeld 2 minuten de tijd. Daarom is er gekozen om in de GMAT benchmark voor het Verbal een beetje speling te laten aan het einde van het examen.

Verbal benchmark

Resterend aantal minuten Aantal vragen beantwoord
50 8
40 14
30 20
20 26
10 32

Quantitative benchmark

Resterend aantal minuten Aantal vragen beantwoord
60 1
50 6
40 11
30 16
20 21
10 26